Ha társelnöki ambícióim lennének, Ujhelyi Istvánnak szólnék először - mondja Szombathely polgármestere

Ujhelyi az MSZP-nek küldött levelében ajánlotta Nemény Andrást a párt vezetői posztjára.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője nemrég bejelentette, hogy korábbi szándékával ellentétben mégsem indul a tisztújításon a párt társelnöki tisztségéért.

Ujhelyi az MSZP választmányának írt levelében indokolja a lépést, amit a 24.hu közölt kedden késő este. Az EP-képviselő szerint pártjának nem apró javításokra, hanem átfogó átalakításra van szüksége. "El kell fogadnunk, hogy az MSZP brandje avíttá vált, megkopott, az elmúlt évtizedek alatt elhasználódott" - írta.

Ujhelyi István és Nemény András négy évvel ezelőtt
Vágvölgyi Bálint

Ujhelyi azt is írta, hogy döntésével utat enged Molnár Zsolt budapesti elnök elképzelésének, hogy Nemény András szombathelyi polgármester legyen az MSZP tárelnöke Ujhelyi István Szombathely polgármesterét, Nemény Andrást javasolja az MSZP társelnökének 2022. June 29. 08:04 .

Felhívtuk Nemény Andrást, aki azt mondta, tudja, hogy az MSZP-ben sokan szívesen látnák őt vezetői pozícióban. Korábban megígérte Ujhelyinek, hogyha társelnöki ambíciói lesznek, akkor először neki szól majd, de - mint mondta - nem szólt az EP-képviselőnek.

Az MSZP-ben a pártot két társelnök vezeti, akiket a tisztújításon választanak meg. A tisztségre jelentkezni kell, tehát az nem fordulhat elő, hogy megválasszák azt, aki nem jelöltette magát a posztra.

Ujhelyi május elején jelentette be Ujhelyi megváltoztatná a szocialista párt nevét, és most az interneten toboroz támogatókat a megújuláshoz 2022. May 01. 12:46 , hogy a pártnak radikális átszervezésre van szüksége, és ehhez támogatókat is keresett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet