Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Munkácsy-kiállítás nyílt Győrben

Több mint félszáz festmény és grafika érkezett.

A legnagyobb magyar festő remekművei érkeznek a 750 éves Győrbe. Az Esterházy-palotában látható kiállítás az évforduló legjelentősebb kulturális eseményének ígérkezik – írja a győri önkormányzat lapja .

A Munkácsy-kiállítás október 15-én nyílt az Esterházy-palotában és hétfő kivételével minden nap látogatható 10.00 és 18.00 között (kivéve december 24-26., január 1.).

Munkácsy Mihály Készülődés a papa születésnapjára című festménye a Munkácsy-kiállítás nyitónapján a győri Esterházy-palotában
MTI/Krizsán Csaba

„A Rómer Flóris Múzeum az Esterházy-palota kiállítótermeiben ad helyet Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciójának. Pákh Imre New York-i üzletember az elmúlt évtizedekben mind számszerűségében, mind minőségében a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjteményt hozta létre. A folyamatosan gyarapodó kollekció 2005 óta több mint 40 kiállításon mutatkozott be különböző összeállításban a Pákh Imre által életre hívott Munkácsy Alapítványnak köszönhetően. A Győrbe érkező anyag Munkácsy több mint félszáz festményéből és grafikájából áll, amelyet a Mestert ábrázoló műalkotások egészítenek ki" - olvasható a honlapon.

Munkácsy Mihály Ordító suhanc című festménye a Munkácsy-kiállítás nyitónapján a győri Esterházy-palotában
MTI/Krizsán Csaba

A felnőtt belépők 2000 forintba kerülnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra