a, bumm, túléljük - Bakács Tibor megnézte a tv2 új vetélkedőjét

A bombabiztos siker és a nagy bumm is elmarad a tv2 új vetélkedőjében. Ami Izraelben elmegy, az Magyarországon nem biztos, hogy életképes. - Bakács Tibor publicisztikája.

A lényeggel kezdjem, nem egy nagy durranás a Bumm!, a tv2 hétköznapokra szóló show műsora. Persze, licenc, hisz Hunniában a kereskedelmi tévék csak az idegen szívűekben bíznak, vagyis Izraelből másolták le, és magyarosították le a kérdéseket, nézőket, celebeket. Nem tudom, csak érzem, hogy Izraelben ennek a bombát hatástalanító drót vágicsálásnak eleve nagyobb a feszültsége, mint nálunk, akik csak filmeken keresztül félünk a terroristák csomagjaitól.

tv2

A bombabiztos sikert, gondolom, a műsorvezetőknek kell biztosítaniuk, aminek részben eleget is tesznek. Ezt annak ellenére írom, hogy sem Claudiát, sem Kasza Tibit nem fogadnám az ágyamba, még akkor se, ha ezen az emberi faj kipusztulása múlna. Sajnos, nehezen tudom elfelejteni, hogy Megasztáros koromban druszám, Tibi, perrel és ügyvédekkel fenyegetett meg, mert unalmas angolszász utánérzésnek minősítettem zenekarát. De benzines spongyát rá, mindenki viselkedhet úgy pár percig, mint egy politikus hatalomban. Claudiának meg eleve nem állhat jól egy olyan vetélkedő, amihez minimális lexikális tudás kell, még a kiváló sminkje ellenére sem tűnik levéltárosnak. Oké, nem is kell hozzá több intellektualitás, amivel egy vasalt heréjű celeb konferansziévá válhat. Sokkal inkább olyan moderátorok ők, akiknek meglehetősen rövid idő alatt kell kihúzni valamiféle reakciót a játékosokból, hisz a kábelszakadás önmagában nem szórakoztató. Láss csodát, ezt nem is csinálják annyira rosszul, mint celebitásukból várható.

RC News

Kasza megpróbál vicces lenni, és érthetetlen módon, sikerül is neki. Jó, nem fogom idézni a mondatait, de a csajom néha elmosolyodik. Az meg számomra is nyilvánvaló, hogy a reakcióideje gyors, vagyis megvan benne az élő adásokhoz szükséges pörgés képessége. A kikopott zenész kezdő televíziós pályafutása így mégiscsak okoz némi meglepetést, és nem kizárt, hogy valaha lesz belőle valaki. Jelenleg még a celebek hülyeségeit nyomja, mint például olyat, amit a Demcsáknak hazudott, hogy élete nagy álma volt, hogy Liptai Claudiával együtt szerepeljen egy műsorban. (Komolyan, minek kell ilyeneket mondani, amiről mindenki tudja, - Demcsák, Clau, Tibi, a gyártásvezető, a sminkes, a büfés, a néző, és még én is - hogy nem igaz. Jól hangzik, mint a rezsicsökkentés. Puncsolni számtalan módon lehet még.) Liptai Claudiát sem tudom igazán megróni, amióta jelentősen visszavett csábos vonzerejéből, és a normalitást próbálja hozzáigazítani a ruhájához. Hátrébb húzódva, kevesebből többet hoz ki. És ha egyszer elfelejti, hogy ő egy őrjítően vonzó nő, még ember is lehet belőle.

RC News

A játékban viszont a robbanás, a nagy bumm, egyszerűen ciki. Biztosan van olyan néző, aki baromira örül annak, hogy a gyakorta bevetett celebek piros, meg sárga színű, meg zöld színűek lesznek, ha a jó válasz drótját vágják el. Hangban inkább puki, képben inkább lufi az egész, de még annyi misztikája sincs, mint a Maradj talpon zuhanásának. Kétségtelenül fokozná a hatást, ha festékpor helyett TNT lenne a dobozban, nem beszélve arról a haszonról, hogy hétről hétre megszabadulnánk olyanoktól, akik miatt a televíziózás inkább hasonlít a pornóra. (Tudom, ez sem segít, nem sokára megjelenik Annácska könyve, vagyis mindig megtalálják a patkányok a rést, ahol nyomulhatnak.)

tv2

Még valamit. Aki eddig nem nézte, emiatt az írás miatt se kezdjen bele. Aki meg nézte, ne hagyja abba. De azt nem hiszem, amit Tibi mondott: hiányt pótló műsor született a kereskedelmi televíziózásban. Még a tv2 büdzséjében keletkező hiányt sem fogja betömni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény