Nagy költők szombathelyi szobrainál szaval majd verset csütörtökön Nagy Ervin

Rendhagyó lesz az idei költészet napja Szombathelyen.

Az AGORA április 11-én, vagyis csütörtökön egyedülálló programot szervez a magyar költészet napja alkalmából.

Az idei évben Lírai korzó címmel verses belvárosi sétát terveznek azon költők szobránál, emléktáblájánál, akiknek lírai munkássága városunk, hazánk számára kiemelkedő jelentőségű.

A belváros öt pontján, az alkotók emlékhelyeinél Czetter Ibolya, az ELTE SEK főiskolai tanára méltatja a költőket, majd Nagy Ervin Jászai Mari-díjas színművész előadásában hallgathatja meg a közönség az adott poéta egy-egy versét.

A tervek szerint csütörtökön két sétát is szerveznek: egyet 10:30-kor, egyet pedig 15 órától. Előbbi időpontra a szervezők főleg az iskolás csoportokat várják, a résztvevő intézményektől pedig azt kérik, regisztráljanak a regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu e-mail címen.

A séta kiindulópontja a Berzsenyi tér (Berzsenyi-szobor), a teljes program időtartama nagyjából 80-90 perc.

A séta állomásai:

 • Berzsenyi-szobor
 • Petőfi-szobor
 • Weöres Sándor-szobor
 • Gazdag Erzsi-emléktábla
 • Pável Ágoston-szobor
 • Rossz idő esetén a Sportház aulájában tartják meg a flashmobot.

  A programon a részvétel ingyenes.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra