Jé, nálunk ilyen is van? - A befagyott Szajki-tavakkal búcsúzunk a téltől

A fotók néhány héttel ezelőtt készültek.

„Szerintem ne tegyük most fel őket, várjunk, amíg megint hideg lesz.” Ezt egyik kollégám mondta a szerkesztőségben egyik januári hétfőn.

Éppen távozóban volt a hidegfront, érződött a napnak a melege, és valóban úgy tűnt, jó ötlet várni az akkori hétvégén készült fotókkal addig, amíg majd megint visszatér a tél és a fagy.

De most egyelőre nagyon úgy tűnik, ennyi volt az idei tél.

Szajki tavak télen, tél
Józing Antal

Úgyhogy újratervezés történt, nem egy téli úti célt ajánlunk az alábbi képekkel, hanem télbúcsúztatót tartunk.

Majdnem elfelejtettük a lényeget: a fotók a Vas megyei Szajki-tavaknál készültek.

Szajki tavak télen, tél
Józing Antal

A helyszínt leginkább a strandjáról Leteszteltük - Megváltozott a Szajki-tavak strandja, és nem hátrányára 2021. July 15. 15:18 ismerjük, amit az úgynevezett 6. számú tóból alakítottak ki, de – ahogy a névből is következik – van még itt tó bőven, ráadásul mind kiváló túracélpont.

Szajki tavak télen, tél
Józing Antal

A legfestőibb talán a szomszédos 4. és 5. számú tó, amelyeknek partjain horgászházak épültek. A látvány és a hangulat a Bokodi-tóra emlékeztet.

Szajki tavak télen, tél
Kattintson a képre a galériához!
Józing Antal

Csakhogy mindez itt van nálunk, karnyújtásnyira. Ahogy remélhetően a tavasz is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek