Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ne nagyon számítson arra, hogy csökkenni fognak az építőanyagárak!

A piaci szereplők legalábbis nem látják valószínűnek az áresést.

Stabilizálódó piacról, az áruhiány megszűnéséről számoltak be a hvg.hu által megkérdezett piaci szereplők, az árak komolyabb mértékű esésére azonban a szezon végéig senki sem számít.

Ráadásul úgy vélik, hogy az árak emelkedésének megtorpanásában kevés szerepe volt a kormányzati intézkedéseknek, mivel a hazai gyártású anyagok – falazóhabarcs, cement, zsákos áruk – ára eleve az infláció mértékével nőtt, a külföldről érkező alapanyagok árára pedig más tényezők hatottak.

Egy új lakások építésben utazó, közepes méretű cég vezetője a lapnak megjegyezte, hogy egyelőre sem a gyártók, sem a kereskedők nem fognak visszavenni, de már annak is örülnek, hogy stabilak az árak. Azt is megjegyezte, hogy a lakásvásárlási kedv még úgy is töretlen szerinte, hogy a korábbiakhoz képest 200-300 ezer forinttal magasabb négyzetméterárakra lehet számítani az új építésű lakásoknál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra