Négy év is kevés volt ahhoz, hogy lecseréljék a hibás utcanévtáblát Szombathely belvárosában

Olvasónk, Péter hívta fel rá a figyelmet, hogy a szombathelyi Szelestey utcában kétféle utcanévtábla van, szerinte az egyik bizonyosan hibás. Péter néhány hónapja költözött az utcába, ezért most tűnt fel neki a furcsa elírás.

Szelestey - Szelestei
Szelestei vs. Szelestey
Vágvölgyi Bálint

Mi viszont emlékeztünk rá, hogy pár éve már ugyanezt megírtuk Újabb hibás utcanévtábla - most polgármester nélkül 2013. March 27. 21:11 .

A jelek szerint négy év sem volt rá elég, hogy kicseréljenek egy elrontott utcanévtáblát.

A

szarjunk bele, jó lesz ez így is

hozzáállás tipikus példája.

Szelestey - Szelestei
Így lenne a helyes
Vágvölgyi Bálint

Az utca egyébként Szelestey László költőről, Vas vármegye egykori főjegyzőjéről, országgyűlési képviselőjéről kapta a nevét:

Szelestey László lírikus és népies költő, ügyvéd, tanfelügyelő, királyi tanácsos, országgyűlési képviselő
Barabás Miklós litográfiája (1852)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra