Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Nem értjük, hogy a járda miért nem tartozik az útjavítás sorába”

Egy olvasói levél nyomában bicikliztünk ki a szombathelyi Újvilág utcába.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány napja újabb olvasói levelet kaptunk a szombathelyi útfelújításokkal kapcsolatban. Olvasónk arról számol be, hogy miközben az Újvilág utcát újraaszfaltozzák, a ramaty állapotban lévő járda marad a régi.

Újvilág utca: az aszfalt megy
Józing Antal

Munkatársunk szerdán délelőtt járt a helyszínen, és valóban: a munkagépek már felszedték az utca aszfaltját (a teherhordó réteget is), és a járda valóban változatlan formában van.

Újvilág utca: a járda marad
Józing Antal

Mivel a levél írója megemlíti Ágh Ernőt, így kérdéseinket még aznap elküldtük a fideszes képviselőnek. Egyelőre nem kaptunk választ. Ha ez megtörténik, frissítjük írásunkat.


Az olvasói levél:

"P.* vagyok Szombathely Fogaras u. * szám alatti lakos. A ház sarok utcán van, a másik rész az Újvilág utca. Itt most éppen az Újvilág utcát aszfaltozzák majd újra, megkezdték a munkákat.

Sajnos nem értjük, hogy a járda miért nem tartozik az útjavítás sorába.

A járdánkat valamikor a 60-as években magunk raktuk le, abból a kőből, amit az akkori tanács hozatott. Mivel lassan negyven éve történt a kőlapok megmozdultak, botladozunk rajta.

Megkérdeztük az itt dolgozókat, de ők nem tudnak választ adni.

Többen még az útjavítás előtt felkerestük a képviselőnket - Ágh Ernőt - de ő csak nemleges választ adott, illetve volt akinek felajánlotta, hogy hozat anyagot és rakja le saját maga. Van róla véleményem, de azt itt nem fejtem ki.

Kérem, ha lehetőség van rá nézzék meg a járdát és járjanak utána, hogy mit lehet tenni, vagy kihez forduljanak a lakók. Köszönettel és tisztelettel P., aki mindig a városért cselekedett és szereti Szombathelyt.


Még annyit tennénk hozzá, hogy a Nádasdy Ferenc utcában pont az ellenkezője történt: ott a járdát újították fel, viszont az úttest maradt a régi."

A Nádasy Ferenc utca járdája új lett, az aszfalt marad
Józing Antal

(* Teljes név és cím a szerkesztőségben)

Frissítés:

Képviselő úrtól nem kaptunk még ugyan választ, arra viszont rájöttünk, hogy az út felújítása uniós pénzekből megy .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra