Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nálunk benne van a top 5-ben: a szombathelyi Kanizsaiban sem feledik Kristóf Ágotát

Emlékkönyv-bemutatóra készülnek a gimnáziumban, az öt éve elhunyt világhírű írónő emlékét eztán könyvben is őrzik.

Függetlenül ettől a beharangozótól, és attól, hogy mennyire érezte magát Agota Kristóf szombathelyi vagy kőszegi kötődésűnek, A nagy füzetet tényleg olvassátok el. Szerte a világon az egyik legjelentősebb kortárs szerzőnek számít, A nagy füzet kötelező olvasmány több francia és svájci középiskolában. Nem véletlenül.

Nálunk benne van a top 5-ben, fájdalmas, letehetetlen, szomorú és felemelő regény.

A szombathelyi Kanizsai sem felejti Kristóf Ágotát

A Kossuth- díjas, magyar származású, svájci írónő a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban érettségizett 1954-ben. A 60. évfordulóján emléktáblát helyeztek el az iskola Aréna utcai bejárata mellé, és 2014-ben a gimnázium adott otthont a nagy érdeklődést kiváltó Kristóf Ágota konferenciának.

Agota Kristóf
Nyugat.hu

A konferenciával egy időben megszületett az elhatározás, hogy a gimnázium és a Baráti Kör elevenen tartja A nagy füzet megfilmesítésével felkeltett érdeklődést.

Az elhatározást szerencsére tett is követte, így most, Kristóf Ágota halálának ötödik évfordulóján, kezünkben tarthatjuk az írónő emlékkönyvét, amelynek bemutatójára 2016. április 6-án 16.30 órakor kerül sor a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban.

A kötet 3200 Ft-os áron, korlátozott példányszámban a helyszínen megvásárolható.

Emlékkönyv-bemutató lesz a Kanizsaiban
Nyugat.hu

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra