Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kell aggódni, a pünkösdi hétvégén beindulnak a szökőkutak Szombathelyen

Egy olvasónk vetette fel a problémát, mi pedig megkérdeztük a városvezetést. Itt a válasz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Üdvözlöm! Csak egy kérdés! Szombathely szökőkútjai miért nem üzemelnek!? Mi ennek az oka!?” – kérdezte még a hétvégén egy olvasónk, akinek sajnos azt kellett válaszolnunk, hogy fogalmunk sincs, de természetesen rögtön meg is ígértük neki, hogy megkérdezzük a szombathelyi városvezetéstől.

Így is tettünk hát hétfőn, elküldtük kérdéseinket az önkormányzathoz, a válaszra pedig nem kellett sokat várni, meg is érkezett. Kiderült, hogy sajnos, ennek hátterében is a koronavírus-járvány áll. Na de nem azért, mert terjesztené a vírust, hiszen mint azt Müller Cecília országos tisztifőorvos is elmondta az operatív törzs egyik korábbi sajtótájékoztatóján, a víz szerencsére nagy ellensége a koronavírusnak, főleg, ha még klóros is.

A szökőkutak kései beindítása mögött álló ok igazán egyszerű: így akarták minimálisra csökkenteni a csoportosulás lehetőségét annak érdekében, hogy ne terjedjen a járvány.

Nemsokára a Fő téren is csobogni fog a víz.
Mészáros D. Zsolt

„Szombathely városvezetése még márciusban többek között a szökőkutak üzemelésének kezdetét is elhalasztotta, mindezt a csoportosulás lehetőségének megakadályozása, így a koronavírus terjedésének csökkentése, a szombathelyiek és az ide látogatók biztonsága és egészsége érdekében” – írták.

Elárulták azt is, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztettek a Szompark illetékeseivel azzal kapcsolatban, hogy mikortól üzemelik be a szombathelyi szökőkutakat, tehát nem egy gyors tűzoltás a most bejelentett döntés. Már korábban elhatározták, hogy a jövő héttől folyamatosan üzembe helyezi a Szompark a szombathelyi szökőkutakat, melyek a tervek szerint a pünkösdi hétvégén már üzemelni fognak.

BZ

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba, hiszen a járvány még mindig tart, erre pedig nyomatékosan fel is hívja a figyelmet a városvezetés:

„Mindemellett felhívjuk a figyelmet, hogy a veszélyhelyzet még fennáll és a járványveszély sem szűnt meg, így megfelelő védőtávolság és a higiéniai szabályok betartásával élvezze mindenki a szökőkutak látványát” – zárták közleményüket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra