Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem kell aggódni, a pünkösdi hétvégén beindulnak a szökőkutak Szombathelyen

Egy olvasónk vetette fel a problémát, mi pedig megkérdeztük a városvezetést. Itt a válasz.

„Üdvözlöm! Csak egy kérdés! Szombathely szökőkútjai miért nem üzemelnek!? Mi ennek az oka!?” – kérdezte még a hétvégén egy olvasónk, akinek sajnos azt kellett válaszolnunk, hogy fogalmunk sincs, de természetesen rögtön meg is ígértük neki, hogy megkérdezzük a szombathelyi városvezetéstől.

Így is tettünk hát hétfőn, elküldtük kérdéseinket az önkormányzathoz, a válaszra pedig nem kellett sokat várni, meg is érkezett. Kiderült, hogy sajnos, ennek hátterében is a koronavírus-járvány áll. Na de nem azért, mert terjesztené a vírust, hiszen mint azt Müller Cecília országos tisztifőorvos is elmondta az operatív törzs egyik korábbi sajtótájékoztatóján, a víz szerencsére nagy ellensége a koronavírusnak, főleg, ha még klóros is.

A szökőkutak kései beindítása mögött álló ok igazán egyszerű: így akarták minimálisra csökkenteni a csoportosulás lehetőségét annak érdekében, hogy ne terjedjen a járvány.

Nemsokára a Fő téren is csobogni fog a víz.
Mészáros D. Zsolt

„Szombathely városvezetése még márciusban többek között a szökőkutak üzemelésének kezdetét is elhalasztotta, mindezt a csoportosulás lehetőségének megakadályozása, így a koronavírus terjedésének csökkentése, a szombathelyiek és az ide látogatók biztonsága és egészsége érdekében” – írták.

Elárulták azt is, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztettek a Szompark illetékeseivel azzal kapcsolatban, hogy mikortól üzemelik be a szombathelyi szökőkutakat, tehát nem egy gyors tűzoltás a most bejelentett döntés. Már korábban elhatározták, hogy a jövő héttől folyamatosan üzembe helyezi a Szompark a szombathelyi szökőkutakat, melyek a tervek szerint a pünkösdi hétvégén már üzemelni fognak.

BZ

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba, hiszen a járvány még mindig tart, erre pedig nyomatékosan fel is hívja a figyelmet a városvezetés:

„Mindemellett felhívjuk a figyelmet, hogy a veszélyhelyzet még fennáll és a járványveszély sem szűnt meg, így megfelelő védőtávolság és a higiéniai szabályok betartásával élvezze mindenki a szökőkutak látványát” – zárták közleményüket.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra