Frissítve - Nem kell tovább keresni! Szombathelyen találtuk meg az ígéretek földjét

Van, hogy hónapokig kell egy szövevényes ügy szálait bogozgatni, míg végül összeáll a kép. És van ez a sztori, ami nagyon egyszerű, mégis futunk utána egy ideje.

2023. december 31-ével, közös megegyezéssel mondta fel a szombathelyi KRESZ-parkban magasodó víztorony kávézójára kötött bérleti szerződését Bezár a szombathelyi Víztorony kávézója, és nem lesz könnyű újra indítani 2023. December 13. 06:51 a Toronyőrök Gastro Kft., és azóta üresen áll a létesítmény ezen része. A baj az, hogy 2026 végéig a víztornyot és a benne lévő kávézót is működtetni kellene, mert ez volt az elnyert pályázati támogatás egyik feltétele.

Az ígéret szombathelyi földje
Nagy Zoli

Ezek után, 2024. február 26-án írtunk arról Az Agora munkatársai nyitják újra tavaszal a szombathelyi Víztorony kávézóját February 26. 11:51 , hogy egy közgyűlési anyagban megjelent a B-terv, amely szerint az Agora fogja üzemeltetni a kávézót, ami így inkább már büfé és jegypénztár lesz. Ekkor a tervezett újranyitást március végére, április elejére ígérték.

Április 5-én meglátogattuk a víztornyot, de büfét nem találtunk. Akkor azt a nem hivatalos információt kaptuk, hogy valószínűleg május végén már lesz valami. Az április végi ígéretből végül az alábbi, május 3-i álláshirdetés lett, amit az Agora Savaria tett közzé Facebook-oldalán.

Persze nem adtuk fel, és május 28-án ismét elsétáltunk a toronyhoz, hogy a tavaszi jó időben kiélvezzük a büfé kínálta örömöket. Vagy nem. Most azt a nem hivatalos információt kaptuk, hogy a nyáron valószínűleg már lesz valami. Amivel csak az a baj, hogy a nyár három hónapból áll, ami azért elég széles időintervallum.

Egyelőre marad a puszta lét
Kiss Tamás

Így nem marad más hátra, júniusban, júliusban és augusztusban is legalább egyszer szerencsét próbálunk majd az ígéretek földjén, hátha egyszer a délibáb delikát formát ölt végre.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után Horváth Zoltán, az Agora Savaria igazgatója azt a tájékoztatást küldte, hogy várhatóan heteken belül megnyílik a vendéglátó egység a Víztoronyban. A bérlemény átadása azért késett, mert addig nem tudták megrendelni a szükséges bútorzatot és eszközöket, amíg az előző bérlő nem ürítette ki a helyiséget.

A nyitáshoz szükséges bútorok május 31-én, pénteken, a többi eszköz pedig június 3-án hétfőn érkezik meg várhatóan, és az álláshelyet is sikerült betölteni. Az ügyben korábban telefonon kerestük Horváth Zoltán, akkor nem értük el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény