Nem lesz munkaszüneti nap december 24-e

Nem is tárgyal róla az országgyűlés.

Apáti István (Mi Hazánk), az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának elnöke tudatta, hogy az általa vezetett testület elutasította Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét – írja a 24.hu.

Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. Szerinte a magyar társadalom régóta várja ezt, egy felmérés szerint a lakosság több mint 80 százaléka támogatja a kezdeményezést.

A képviselő szerint nem valós a Fidesz érve, hogy a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a gazdaságot, a versenyképességet. December 24-én ugyan a kereskedelemből folyik be a legtöbb bevétel, de vásárlásaikat az emberek más napokra is be tudják ütemezni.

Indoklása szerint alapvetően egy értékválasztásról van szó: egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni. Ez az időszak legyen a békesség, a szeretet és a meghitt ünneplés időszaka.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód