Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz több korlátlan ingyen fotótárhely a Google-nél

A keresőóriás fotós felhőszolgáltatásába jövő nyártól már nem lehet korlátlanul ingyen feltölteni képeinket és videóinkat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó előre szólnak: 2021. június 1-jétől kezdve megszűnik a korlátlan ingyen fotótárhely a Google-nél. A több mint 5 éve indult szolgáltatásnak pont az volt a legnagyobb előnye, hogy például a telefonnal készített fotókat automatikusan a felhőbe is felmásolta, amelyhez korlátlan ingyen tárhely állt rendelkezésre, legalábbis ha megelégedtünk a „nagy mérettel”. Az eredeti méretű fotók feltöltéséhez eddig is fizetni kellett.

Mostantól, pontosabban jövő év júniusától viszont minden fotó, amit a Google Photos felhőszolgáltatásba feltöltünk, beleszámít majd a Google-fiókhoz járó tárhelybe, ami alapesetben ingyenesen 15 GB. Ez persze bővíthető havi vagy éves előfizetési konstrukcióban.

Az eddig feltöltött fotók ugyanakkor nem vesznek el: minden, amit eddig a fotótárba feltöltöttünk, megmarad úgy, ahogy eddig is volt. Az e-mailben kiküldött tájékoztató szerint egyébként naponta 28 milliárd fotót töltenek fel a felhasználók a Google Fotókba, összesen pedig már mintegy 4 billió fotónak és videónak ad otthont a szolgáltatás.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés