Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem lesz több korlátlan ingyen fotótárhely a Google-nél

A keresőóriás fotós felhőszolgáltatásába jövő nyártól már nem lehet korlátlanul ingyen feltölteni képeinket és videóinkat.

Jó előre szólnak: 2021. június 1-jétől kezdve megszűnik a korlátlan ingyen fotótárhely a Google-nél. A több mint 5 éve indult szolgáltatásnak pont az volt a legnagyobb előnye, hogy például a telefonnal készített fotókat automatikusan a felhőbe is felmásolta, amelyhez korlátlan ingyen tárhely állt rendelkezésre, legalábbis ha megelégedtünk a „nagy mérettel”. Az eredeti méretű fotók feltöltéséhez eddig is fizetni kellett.

Mostantól, pontosabban jövő év júniusától viszont minden fotó, amit a Google Photos felhőszolgáltatásba feltöltünk, beleszámít majd a Google-fiókhoz járó tárhelybe, ami alapesetben ingyenesen 15 GB. Ez persze bővíthető havi vagy éves előfizetési konstrukcióban.

Az eddig feltöltött fotók ugyanakkor nem vesznek el: minden, amit eddig a fotótárba feltöltöttünk, megmarad úgy, ahogy eddig is volt. Az e-mailben kiküldött tájékoztató szerint egyébként naponta 28 milliárd fotót töltenek fel a felhasználók a Google Fotókba, összesen pedig már mintegy 4 billió fotónak és videónak ad otthont a szolgáltatás.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Tech

Tovább az oldalra