Nem mindenkinek jön be az új buszmenetrend Szombathely és Kőszeg között

A Volánbusz közben figyelemmel kíséri a járatok kihasználtságát.

Az utasok szívből köszönik, hogy a reggel 6:20-as Kőszeg-Szombathely járaton e héttől egy busszal kevesebbet indítanak. Sikerült „emelni” a szolgáltatás minőségén.

– olvasónk elmondása szerint ezt a levelet küldte még múlt héten a Volánbusznak, de mivel érdemi intézkedésre nem számít, így nekünk is elküldte, egyben arra kérte szerkesztőségünket, hogy kérdezzünk rá a cégnél, milyen megfontolás van a döntés mögött.

Nos, megtettük.

És meg is érkezett a Volánbusz válasza. Ezek szerint:

„2022. április 3-tól új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Szombathely és Kőszeg között. A változás legfontosabb eleme, hogy a két város között az autóbuszok a vonatokkal összehangolt menetrend szerint indulnak, munkanapokon a reggeli és a délutáni időszakban jellemzően már 20 percenként. A módosítás további előnye, hogy az autóbuszok Kőszegen óránként néhány perces csatlakozást biztosítanak a Szombathely–Kőszeg vonalon közlekedő vonatokra, ezáltal a városok közötti utazási lehetőség lényegesen kedvezőbbé válik autóbusszal és vonattal egyaránt.”

Ami pedig a konkrét kérdést illeti:

„A megkeresésben említett reggeli időszakban Kőszegről reggel 6:20-kor jelenleg kettő autóbusz indul Szombathelyre, de Kőszegen belül eltérő útvonalon. Tapasztalataink szerint a két járat között az utasok eloszlása jelenleg még egyenletlen, emiatt a járatok kihasználtságát folyamatosan figyelemmel kísérjük és a szükséges intézkedéseket mielőbb megtesszük”

– közölte a cég Kommunikációs Igazgatósága.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem