Nem csak az Uránia udvarban, de a Thököly úton sem veszélytelen a parkolás Szombathelyen

Itt nem a lökhárítók, hanem az ajtók vannak veszélyben.

Múlt héten írtunk a szombathelyi Uránia udvar lökhárítógyilkos szegélyköveiről.

A téma meglehetősen megosztotta olvasóinkat, volt, akik szerint a probléma nem probléma, hiszen az autók orrának nem szabadna fellógni a járdára, mások szerint az a gond, hogy a parkolóhelyeket még a régebbi, jóval kisebb autókra méretezték, így érthető, hogy az autósok igyekeznek egyre beljebb állni a kijelölt helyeken, hogy minél kevésből lógjon bele a forgalomba a jármű hátulja.

Kérdés az, hogy hogyan tudjuk magyarázni a Thököly utcai jelenséget.

Erre az egyik olvasónk hívta fel a figyelmet, amikor az alábbi fotót küldte szerkesztőségünknek.

Vajon hány száz, vagy hány ezer autót sértett meg a jól sikerült szegély
Olvasói fotó

„Ha a Thököly utcában megállsz, ott is sérül az autó, pláne, ha úgy állsz meg, ahogy tanították” – érkezett a fotóhoz tartozó szöveg.

És valóban.

Munkatártársunk kiment autójával a helyszínre, és azt tapasztalta, hogy a veszély valós.

Járdaszegélyek a Thököly utcában
Mészáros D. Zsolt

Az átlagos padlómagasságú SEAT-jával több helyen is megállt az egykori bizományi előtti szakaszon. Van, ahol simán ki tudta nyitni az ajtót, de van, ahol bizony elég csúnyán beakadt a járdába.

A Wartburgok, Ladák és a városi terepjárók gazdáinak nincs oka az aggodalomra, de ha valakinek kisebb autója van, nem is beszélve a sportkocsikról és az ültetett BMW-kről, Audikról stb., az jobb, ha tisztes távolságot tart, vagy más helyen keres parkolót.

Járdaszegélyek a Thököly utcában
Nem árt a távolságtartás
Mészáros D. Zsolt

Csak a tények kedvéért jegyezzük meg, hogy a Thököly utca kiemelt övezet, ahol a parkolási díj 400 forint óránként.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem