Nem csak a kocsik foglalják el a járdát Szombathelyen – panaszolja olvasónk

Szerinte például nagy gond egy oladi utcában, hogy nagyra nőttek a bokrok.

Sok zöldséget össze tudnak hordani az emberek itt Szombathelyen, és valahogy mintha a fűvel meg a növényekkel is sok gondjuk lenne az ittenieknek. Ha nyírják a füvet, az a baj, ha nem nyírják, akkor meg az. Ki kell vágni ezt, ki kell vágni azt is, mert rossz helyen van. Meg ilyenek.

Az tény, hogy néha sajnos tényleg meg kell válnunk néhány fától vagy bokortól, mert veszélyesek vagy nagyon útban vannak, de az legalább jó hír, hogy manapság már egyre többen próbálják pótolni ilyenkor a kivágott növényeket.

Most egy olvasónk is hasonló problémával keresett meg minket, ugyanis mint írja, nem csak a gépkocsik foglalják el nagy mértékben a járdákat, hanem sok helyen a növények is korlátozzák a gyalogos forgalmat.

Gazdag Erzsi utca
Mészáros D. Zsolt

Az oladi lakótelepen, azon belül is a Gazdag Erzsi utcában például előkert is tartozik a társasházainak földszinti lakásaihoz. A lakók közül pedig sokan fagyalsövényet és más zöldeket telepítettek ezekre a helyekre, hogy elbújhassanak a kíváncsi szemek elől.

Gazdag Erzsi utca
Mészáros D. Zsolt

„A fagyal megnőtt és helyenként a járda felét is elfoglalja. Különösen érdekes a helyzet ott, ahol a közvilágítási oszlop foglalja el a járda úttest felőli szélét, a fagyal pedig a másik oldalt” – panaszolja.

Gazdag Erzsi utca
Mészáros D. Zsolt

Azt már mi tesszük hozzá, hogy annyira azért nem tűnt borzalmasnak a helyzet, a legtöbb helyen szépen meg vannak nyírva a sövények és simán el lehet mellettük férni a járdán.

Gazdag Erzsi utca
Mészáros D. Zsolt

Néhol viszont valóban belefuthat érdekességekbe az ember, de ez sem feltétlenül a növényzet hibája. Vékony a járda és a szélén még ott vannak a villanyoszlopok is.

Mi inkább azt tanácsoljuk, hogy a sövényt hagyjuk békén addig, amíg tényleg nem lesz nagyobb baj vagy esetleg baleset miatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem