Németh Szilárdot minden eszközzel el kell takarítani

Furkó bácsi nekimenne a civileknek. Akik mi vagyunk. Furkó bácsi nem maradhat a hatalomban.

Rögzítsük: a rezsibiztos a tegnapi napon páros lábbal szállt bele a társadalmi nyilvánosságba . Igen, közvetve belénk is, mindenkibe. Mindenkibe, aki még szeretné, hogy a hatalom emberei elszámoltathatók legyenek.

Az igazán funky furkóságairól elhíresült Németh Szilárd mindenféle kerülgetés nélkül közölte mikrofonba, hogy a civil szervezeteket - legalábbis azokat, amikről a Fidesz azt tartja, hogy külföldről is kapnak támogatásokat - minden eszközzel vissza kell szorítani, és el kell innen takarítani.

El. Takarítani.
Milyen szép, tisztaságot sugárzó szavak!
Ettől a magasztos példaképtől!

MTI / Koszticsák Szilárd

Édesanyám mindig arra tanított, hogy az embereket ne a külsejükről ítéljem meg, hanem a gondolataik és tetteik alapján. Idővel rájöttem, hogy ettől függetlenül vannak, akiknél olyan káros dolgok zajlanak a fejben, hogy az már a külsőn is nyomot hagy. Bűnös dolog, nem tagadom, de amikor pár éve először szembejött velem Németh Szilárd tönkösödő jellege és ellenségesen szúrós szemei a tévében, nem a legjobbakat előfeltételeztem róla.

Aztán eszembe jutott, hogy én milyen rohadvány vagyok ezekkel a gondolatokkal.
Aztán nem sokkal később Németh Szilárd

a tüntető pedagógusokat az Európára törő illegális migránsokhoz hasonlította , majd közölte, ideje volt, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul.

Most meg jöjjön az az eltakarítás!

Ugyanitt rögzítsük azt is, hogy Németh Szilárd nem sűrűn járhatott be törire, mert ha így lenne, akkor tisztában lenne azzal, hogy a civil társadalom nemhogy nem egy aljas képződmény, hanem éppen az aljas hatalmi törekvések letörésére jött létre (többek között, egy részük legalábbis).

Ahogy Gordon White angol politológus fogalmazott, a civil társadalom megváltoztatja a hatalom egyensúlyát az állam és a társadalom között, az utóbbi javára. Konrád György szerint pedig a civil társadalom Kelet-Európában az emberi jogokhoz kapcsolódó politikai stratégiaként az elnyomó állammal szembeni tiltakozás terepeként fogalmazza meg önmagát.

MTI / Mohai Balázs

Magyarra fordítva: kitessékeli a központi ellenőrzést onnan, ahol annak semmi keresnivalója, és ránéz a kormány körmére, ha esetleg megszaladna annak éhsége. Visszapöcögteti az ingát, ha kicsit nagyon kilendülne. És igen, azok a civilek, akik ilyen célokkal dolgoznak, az éppen az a TASZ, az a Helsinki Bizottság, az a Transparency International, akiket időközben meg is nevezett a rokonszenves arcberendezésű rezsibiztos.

Ezek a szervezetek mondják ki a mi félelemből ki nem mondott szavainkat. És alá is támasztják azokat.

Miközben semmi gond nincs azzal az igénnyel, hogy ismerjük csak meg az ő gazdasági hátterüket - amiket egyébként nem titkolnak -, az eltakarítós megfogalmazásért kurva sürgősen oda kell cipőzni egyet a hatalom emberének tekintetes valagára. Mert nem engedhető meg az, hogy a hatalom embere akár csak elméletben is büntetlenül felkapaszkodjon ugyanarra a porondra, ahol Goering vagy Sztálin állt.

Van épp elég gondunk tisztogatások nélkül is, Furkó bácsi!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nyílt háborút hirdet a kormány a civil szervezetek ellen

Oroszországból jött a példa, aki bírálja a kormányt, csakis külföldi ügynök lehet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény