Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Legyél menő, ajándékozz te is könyvet, és menj könyves vakrandira!

Idén a csöngei ovisoknak adományoz a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár. De neked szabad a gazda, bárkinek adhatsz!

Február 14. nem csak a szerelmesek ünnepe, világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot. A kezdeményezés legfőbb célja lehetővé tenni minden gyerek számára az olvasás örömét, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát. A könyvajándék nap életre hívóinak szíve akkor lenne maradéktalanul boldog, ha e napon minden gyermek egy ajándékkönyvvel a kezében, olvasás vagy mesehallgatás közben merülhetne álomba.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár erre hívja fel a figyelmet és kínál alkalmat az ajándékozásra. 2020. február 13-án délelőtt a csöngei óvodába visznek könyveket és egész nap programokkal várják az olvasókat.

Peti is olvas.
R.Gy.

A könyvtár ezekkel a programokkal vár 2020. február 14-én a könyvtár nyitvatartási idejében:

 • Könyves vakrandira várjuk a titkokat és az olvasást szeretőket. (A népszerű kezdeményezés már korábban több könyvtárban megvalósult.) Ezen a napon könyvtárunk földszintjén elhelyezett könyvpolcon, ill. a könyvtár néhány pontján találhatnak olvasóink becsomagolt könyveket, melyeken csak a könyv tartalmára, műfajára utaló szavakat fognak látni. A könyvajándék nap szellemében ezek a könyvek a megtalálóé lesznek.
 • Ismét „hagyunk el” könyveket Szombathely különböző pontjain – érdemes lesz nyitott szemmel járni február 14-én! Örömmel vesszük, ha a megtalált kötet fotóját megosztják velünk!
 • A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nálunk nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a nap.

  2020. február 14-én 10.00 órától a földszinti előadótermünkben közös könyvajándékozásra, rendhagyó, különleges mesélésre várunk gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, miközben egy különleges meseélménnyel gazdagabban térjenek haza.

  Berzsenyi Dániel Könyvtár
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra

  Tovább az oldalra