Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nézze meg, milyen gyönyörű a zúzmara a pápai Várkertben!

Meseszerű fotókat kaptunk.

Olvasónk küldte azokat a felvételeket, melyek bemutatják, milyen gyönyörű a Pápai Várkert télen. Eddig nem volt még igazán tél mifelénk, ezért minden apró téli természeti jelenségnek örülünk.

A nap melegétől a zúzmara már hullik le a hatalmas fákról. A téli, hideg színeket szinte nyári hangulatúvá változtatja a napsütés meleg fénye.

Reggeli zúzmara a pápai várkertben
Lampért Gábor

A zúzmara fizikai magyarázata egyébként az, hogy a hidegben a légmozgásnak köszönhetően jégkristályok rakódnak le a szélnek kitett oldalon.

Reggeli zúzmara a pápai várkertben
Lampért Gábor

Amilyen csodálatos, olyan veszélyes jelenség is egyben: ha tartósan adottak a feltételek a zúzmara keletkezéséhez, a felgyülemlő zúzmara súlya alatt leszakadhatnak vezetékek és faágak is.

Reggeli zúzmara a pápai várkertben, háttérben a pápai Szent István templommal
Lampért Gábor

De most csak nézzük a meseszerű tájat!

Reggeli zúzmara a pápai várkertben
Lampért Gábor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra