Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Nyíltan vállalom az álláspontomat"

Egy egyetemi tanár szerint sokak számára sértő mondat is belekerült az ELTE-SEK kinevezéseiről szóló írásunkba.

Lapunk pénteken publikálta a "Kérdőjelek a szombathelyi egyetem rektori biztosának kinevezése körül" című írását Kérdőjelek a szombathelyi egyetem rektori biztosának kinevezése körül 2020. July 31. 16:34 .

Ehhez érkezett az alábbi olvasói levél, amelyet változatás nélkül közlünk.


"Tisztelt Nyugat.hu Szerkesztőség!

A mai napon megjelent egy írásuk Kérdőjelek a szombathelyi egyetem rektori biztosának kinevezése körül 2020. July 31. 16:34 a Savaria Egyetemi Központ rektori megbízottjának kinevezése kapcsán. Az ott leírtakat nem kívánom kommentálni, lentebb leírom azt is, hogy miért.

Jelen esetben csak az utolsó mondatot szeretném korrigálni: „Azt meg mi tesszük hozzá, hogy szomorú, de egyre inkább jellemző, hogy az ügyben szinte senki sem akart név szerint nyilatkozni.” Ez úgy tünteti fel az egyetem tisztességes oktatóit, köztük engem is, mint akik jellemzően név nélkül rejtőzködve hajlandóak csak a véleményük megosztására. Ez nincs így és sértő sokunk számára. Viszont komolytalannak érezném azt is, hogy pletykákra hivatkozva mondjak nyilvános véleményt bármiről is, még akkor is ha a sajtóból értesülünk róla ilyen keretek között.

A tudományban bármilyen kijelentésnek tényekre kell alapulnia. Enélkül a véleményünk is csak fikció. Ehhez tartom magam. Természetesen nyíltan vállalom az álláspontomat, sokunkkal egyetemben, ha ismerjük a konkrétumokat. Amikor erre szükség van, meg is tesszük.

üdvözlettel

:
Kolláth Zoltán
egyetemi tanár"
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra