Nyit a soproni Múzeumnegyed

A beruházás régen kész, most már a felújított épületeket és a megújult kiállításokat is megnézhetjük. Tóth Imre maradt az igazgató.

Különleges múzeumi tér jött létre a Storno-ház, a Fabricius-ház és a Tábornok-ház összekapcsolásával, gyönyörű közös udvaruk fölé egy üvegtetőt is húztak, amin keresztül a Tűztornyot is látni lehet.

A több mint három milliárd forintból megvalósult beruházás már régen elkészült, az átadást tavaly kora őszre ígérték, de jött a rezsiválság, a múzeum nem nyitott ki.

Kívülről szép, most már megnézhetjük belülről is.
Enyugat.hu

Időközben a Soproni Múzeum igazgatójának, Tóth Imrének is lejárt a mandátuma, ám a múlt héten kiderült, továbbra is ő irányíthatja a még nagyobbá vált intézményt. Tóth Imrét ellenszavazat nélkül nevezte ki Sopron közgyűlése.

Most azt is nyilvánosságra hozták, hogy június 6-án, kedden megnyitja kapuit a Múzeumnegyed és 10 órától új kiállításokkal várják az első látogatókat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra