Mérnökképző fellegvár vagy kihalt csóró egyetem lesz Szombathelyen?

Elszívja Sopron a pénzeket, a SEK önállósodni akar. Nagyjából így foglalhatók össze az elmúlt nap eseményei.

Szerdán írtunk arról „Nem leszünk gyarmat!” - Önállósodik a szombathelyi egyetem? 2015. January 28. 10:26 , hogy a SEK összoktatói és összdolgozói értekezletén paprikás volt a hangulat és kijelentették, hogy saját lábukra kell állniuk, elszakadni a Nyugat-magyarországi Egyetemtől. Az egyesülés óta eltelt hét évben csak beválthatatlan ígéreteket kapott a Savaria Egyetemi Központ, Sopron csak egyféle gyarmatként tekint SEK-re, folyamatos megszorításokkal és leépítésekkel csak romlott a helyzet az elmúlt években.

Faragó Sándor korábban nem mondta, hogy ilyen megszorítások lesznek
Garai Antal Atom

Szerda délután szenátusi ülést tartottak Sopronban, az alon.hu információi szerint Faragó Sándor rektor nem tudta elfogadtatni az új SzMSz-t, mert nem volt meg a szavazati többség (a SEK mellett egy soproni kar is nemmel szavazott). A SEK munkatársai szerint az új SzMSz több megszorítást tartalmazott, mint amit a törvény előír.

Késő fizetések, elszipkázott pénzek, veszélybe kerülő könyvtár

Sopron évek óta elvonja a szombathelyi egyetem erőforrásait, most a könyvtár kerülne sorra. - írta az alon.hu, illetve késő fizetéseket, túlóradíjakat is említettek. Ha a SEK független lehetne nem nőnének az anyagi erőforrásai, de legalább Sopron nem nyelné el azokat, ugyanis állítólag olyan is volt, hogy szombathelyi pénzekből fizettek más, soproni karokon tanító óraadókat.

Sem a dolgozók, sem Molnár Katalin nem nyilatkozhat
Garai Antal Atom

Jövő szerdán rendkívüli szenátusi ülést tartanak, addig a soproni rektor hírzárlatot rendelt el. Kerestük is Molnár Katalin elnök-rektorhelyettest, aki elmondta, hogy sajnos a rektori körlevélben megfogalmazottak miatt nem nyilatkozhat senki sem. A szombathelyi városvezetés a mérnökképzés, és a helyi ipari lobbi miatt szeretné ha rendeződne a helyzet.

A szombathelyi városvezetés álláspontja

Szombathely városának az az érdeke, hogy a felsőoktatásból kikerülők a munkaerőpiacon jól használható tudásra tegyenek szert.
Szombathely önkormányzata számára fontos, hogy a felsőoktatásban a szombathelyi képzésekre szánt anyagi források helyben hasznosuljanak.
A szombathelyi városvezetés kötelessége, hogy azt a szervezeti megoldást támogassa, amely a szombathelyi felsőoktatás fejlődését leginkább előmozdítja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

„Nem leszünk gyarmat!” - Önállósodik a szombathelyi egyetem?

Az egyetem munkatársai megelégelték, hogy a fejük felett döntenek róluk. Nagy vita várható ma Sopronban, a NymE szenátusi ülésén.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál