Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nyoma veszett a két méter magas bajor fafallosznak

Egy újabb nagyméretű szobor, mely egyik napról a másikra eltűnt. Több, mint gyanús.

Rejtélyes körülmények között eltűnt a bajor Grünten tetején ágaskodó két méteres fapénisz – írta hétfőn az Allgäuer Zeitung. A német rendőrség nyomoz az ügyben, de egyelőre még az sem világos, hogy bűncselekmény történt-e.

A szobor eredete is kérdéses, mivel senki nem tudja, hogy évekkel ezelőtt ki és milyen céllal állította fel a hegy tetején. Sokak szerint az is elképzelhető, hogy maga az alkotó vitte el, miután pár hete a szobor eltörött és ledőlt.

Fapénisz a Grünten tetjén
bbc.com

Lehet, hogy ennek a megnyomorított 2020-as évnek az utolsó hónapja eltűnő szobrokról fog szólni, mivel a bajor fafallosz eltűnése előtt egy nappal a világ másik felén, az Egyesült Államokbeli Utah államban is eltűnt egy nagy installáció.

A monolittömbként elhíresült szobor karrierje nem volt hosszú, viszont annál rejtélyesebb. Múlt hét hétfőn jelent meg Utah állam sivatagos területén, arról pedig, hogy ki és miért tette oda, a fapéniszhez hasonlóan nincsenek információk. A leggyakoribb feltételezés az, hogy egy hatalmas 2001: Űrodüsszeia-rajongó készíthette – a monolittömb nevet is a film után kapta a látogatóktól.

Már Wikipédia oldala is van a monolitnak
wikipédia

Egy hét se kellett, szombatra a monolittömb szőrén-szálán eltűnt. A parkfelügyelet és a hatóságok is tisztázták, hogy nincs közük az elmozdításához. A közösségi oldalakon terjed már néhány fotó, amin elvileg a monolit elszállítói láthatók éjszaka, fejlámpával, de ezek a képek a rejtély megoldásához nem igazán visznek közelebb.

A rejtélyt pedig csak tovább fokozza, hogy a Utah-i monolit megjelenése után nem sokkal Romániában is megjelent egy nagyon hasonló fémoszlop. A szakértők itt sem tudják megmagyarázni a dolgot. Bárki is tette oda, kiléte és indítéka ugyanúgy ismeretlen.

A utahi monolit román testvére
vice.com

Az összeesküvés-elméleteken pörgők ezzel a két, kísértetiesen hasonló esettel nagyon magas labdát kaptak. Vajon hogyan és miért jönnek létre, majd tűnnek el ilyen nagy méretű, ismeretlen eredetű szobrok? Kinek áll érdekében? Mi a célja a szobrokkal?

Mi egyelőre nem bocsátkoznánk túl meredek feltételezésekbe, legalábbis addig nem, amíg nyoma nem veszik egy újabb nagyméretű szobornak.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra