Október 23. – Gyurcsány mindenkit elküldött a ...ba

Miközben a Fidesz kommunistázott és sikerpropagandázott, Gyurcsány kisebb puccsot csinált.

A fene gondolta volna, hogy egy ünnepségsorozat Annyira nem is különbözött a Békemenet és a Bajnai-show 2013. October 23. 18:50 ilyen könnyedén alakítja át a politikai helyzetet. Egyik pillanatról a másikra, ahogyan egy forradalomnál illik. Persze, forradalom 1956-ban volt, nem most, de kiderült, nem hosszú egyeztetések és demokratikusnak látszó tanakodások mozgatják meg az embereket, hanem egy tökös legény.

Igen, Gyurcsányra gondolok, aki most nem lárifárizott, nem táncikált, belenyomta mindenki képébe, hogy csinálni is kell valamit, nem csak beszélni róla. Simán ellopta a showt a sótlan Bajnaitól, és az az egyre inkább karikatúrának látszó Mesterházytól. Pedig egy színpadon léptek fel, állítólag egy célért.

Na ja, a cél szentesíti az eszközt, hogy némi machiavellizmust is belekeverjek, de ekkora pofonokra nem számított a két pártvezér, aki azt hitte, csak egymással kell megküzdeni, oszt Orbán feje is belehull a kosarukba. Gyurcsány valószínűleg régóta készült erre a coming outra, és valóban ez volt a kedvező pillanat.

Hiszen pártja népszerűsége nő, több helyen el is hagyta már a Bajnai-féle társaságot, most világossá tette, hogy ő bizony kihagyhatatlan tényező, bármennyire is ezt szerette volna a másik két társaság. Az elmúlt hetekben kicsit radikalizálódott Gyurcsány lesz a meglepetésember? 2013. October 05. 09:03 , most pedig alkalma volt többezer ember előtt szólni, olyanok előtt is, akik nem az ő szimpatizánsai.

Lesz itt még meglepetés, hiszen olyan jóslat is van, hogy rövidesen szétesik a most megkötött ellenzéki együttműködés. És egyre inkább úgy tűnik, Gyurcsány is ott lesz az összefércelésénél. Vagy ha nem, akkor szépen elviszi a szavazatok egy részét a szövetségtől, ha így folytatja, 2014 után önálló frakciója lesz a parlamentben. Akár lehetséges koalíciós partnerként, akár ellenzékiként, de Gyurcsány ott lesz. Bajnai és Mesterházy sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja.

A Fidesz lelassult

Eközben a Fidesz egyre inkább úgy mozog, mint egy állampárt. Délelőtt még Szombathelyen csodálkoztam el Soltész Miklós párhuzamain Soltész Miklós: Ma is azok ellen kell küzdeni, mint 1956-ban 2013. October 23. 12:13 , és a Tavares – tovaris kifejezések összemosásán, délután ugyanez hangzott el Orbán Viktortól. Vagyis szépen kiadták központilag, hogy mit is kell mondani vidéken is.

De ez, és az állandó kommunistázás már rutinfeladatnak tűnik, és csak a békement hiszékeny menetelői kábítja el. Nem véletlen, hogy Orbán mozgósításról beszélt, ő is érzi, hogy egyre lassabban mozdul a szervezet. Hiába, ami mindenhová betette a csápjait, nehezen reagál. Pedig most lenne mire, Gyurcsány berúgta az ajtót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Annyira nem is különbözött a Békemenet és a Bajnai-show

Szerveződni kell és legyőzni a kommunizmust, szólt az üzenet az egyik oldalról, Orbánnak távoznia kell, hangzott a másikról. Alternatív fotóriport.

Soltész Miklós: Ma is azok ellen kell küzdeni, mint 1956-ban

Az EEFM államtitkára a szombathelyi 56-os ünnepségen párhuzamot vont Brüsszel és a KGB, a forradalom leverése és a 2006-os rendőri akciók között.

Gyurcsány lesz a meglepetésember?

A DK jön fel, van, ahol már utolérte Bajnai csapatát. Lehet, hogy újra kell tervezni az ellenzéki összefogást.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra