Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Októberben újra versenyezni fog Dévai Boglárka

Nem az eredmény, hanem a visszatérés lesz a fontos az Európa-bajnok tornász számára október elején a szombathelyi világkupán.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az M4 Sport Sporthíradó című műsorának volt vendége kedden Dévai Boglárka, akinek két éve augusztus 5-én volt az utolsó versenye, utána ugyanis egy lábsérülés, majd műtét, Lesérült Dévai Boglárka, ki kell hagynia a dohai VB-t 2018. October 19. 13:02 illetve komplikációk Nem indulhat a tornász Európa-bajnokságon a szombathelyi Dévai Boglárka 2019. March 31. 15:50 miatt nem sportolhatott.

Az ugrás 2018-as Európa-bajnoka közölte, mára teljesen rendbejött a lába, az edzéseken sincsenek fájdalmai. Hozzátette, egyáltalán nem fordult meg a fejében, hogy feladja a tornához fűződő álmait, mindig úgy érezte, hogy vissza szeretne térni.

„Nagyon várom, hogy újra versenyezhessek, és kimondhassam, hogy végre visszatértem, ezért számomra nem az eredmény lesz a fontos” – mondta a szombathelyi tornász, aki azokkal az ugrásaival indul majd Szombathelyen, amelyekkel a 2017-es kolozsvári Európa-bajnokságon bronzérmes lett.

Dévai Boglárka ezüstérmet szerzett a Torna Challenge Világkupán
Bonyhádi Zoltán

„Dévai hihetetlen, töretlen akarattal rendelkezik, kevés ember csinálta volna végig azt, amit neki végig kellett csinálnia. Kevesen hittek benne, hogy eljut idáig” – nyilatkozta a műsorban Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára.

Hozzátette, Dévai Boglárka mellett Kovács Zsófia, Vecsernyés Dávid és Mészáros Krisztofer indulása tűnik biztosnak magyar részről a világkupa-versenyen. A sportvezető biztos benne, hogy a magyarok „jó gyakorlatokat fognak csinálni”, de nem lehet tudni, hogy ez milyen helyezésekre lesz elég, hiszen nem tudják, a külföldiek hogy állnak, mennyit és milyen körülmények között edzettek, milyen formában vannak.

Altorjai elmondása szerint júniusban még 27 ország sportolói jelezték részvételi szándékukat, jelen állás szerint viszont csak 17 nemzet tornászai érkeznek a vasi megyeszékhelyre, a tengerentúliak és az ázsiaiak ugyanis a koronavírus-járvány miatt nem tudnak Magyarországra utazni.

Hangsúlyozta, kilenc hónapja nem volt számottevő verseny a sportágban, ezért mindenki nagyon szeretné ismét megméretni magát, és nagy várakozással tekint a szombathelyi esemény elé. A szervezőkre sokkal nagyobb feladat hárul a megszokottnál, és a beutazások zökkenőmentes biztosítása érdekében már felvették a kapcsolatot a Külgazdasági és Külügyminisztériummal.

Az október 2. és 4. közötti versenyt nézők előtt tervezik lebonyolítani, a résztvevőknek pedig be kell tartaniuk azt a tízoldalas protokollt, amit a szervezők a nemzetközi szövetséggel együtt dolgoztak ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés