Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Belső ellenőrzést indítanak a Markusovszky kórházban egy lapunkhoz érkezett olvasói levél miatt

Olvasónk saját esetét írta le, továbbítottuk a kórháznak.

Pár napja érkezett lapunkhoz egy olvasói levél, ami egy újabb kórházi esetet ír le. Olvasónk saját történetét osztotta meg velünk, azonban a levélben több bizonyíthatatlan állítás is szerepelt, így a levelet nem tudjuk teljes egészében közölni.

A lényege annyi, hogy olvasónk a múlt hét elején, kora reggel érkezett a kórház sürgősségi osztályára egy friss, gyors ellátást igénylő sérüléssel, egy ficammal. Az első beavatkozás sikertelen lett, olvasónk több órán át hiába várakozott az újabb kezelésre, végül délután saját felelősségére elhagyta a kórházat, panaszát egy másik város intézményében kezeltette.

A levelet elküldtük a Markusovszky kórház vezetésének azzal a kéréssel, hogy reagáljanak rá. Két napon belül megérkezett a válasz, amit Nagy Lajos főigazgató írt alá.

A főigazgató azt írja, a levél nem tartalmazza a beteg nevét, személyes adatait, ráadásul az ügyben a kórházhoz nem érkezett sem panasz, sem bejelentés, ezért érdemben nem tudnak nyilatkozni az esetről. Azért sem, mert így nem tudják beazonosítani a beteget és nem kaptak felmentést az orvosi titoktartás alól sem.

A főigazgató ugyanakkor azt is közölte, hogy

a megkeresés alapján hivatalból belső vizsgálatot kezdeményezett.

A főigazgató a levél végén megjegyzi, hogy ha a levélíró panaszával és azonosításra alkalmas személyes adataival a kórházhoz fordul, akkor a kórháznak lehetősége lesz a panasz kivizsgálására, és az erre vonatkozó eljárás megindítására. Ebben az esetben az eljárás eredményéről a levélírót közvetlenül, teljes körűen tájékoztatják.

Az eset tanulsága – tesszük hozzá –, ha bárkinek panasza van, először a kórházhoz forduljon azzal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra