Olvasóink erősen barátkoznak az automata váltóval

A szavazásunk is azt mutatja, a kézi váltó kezd kimenni a divatból.

Múlt héten írtunk arról Lassan elbúcsúzhatunk az autókban kéziváltóktól August 16. 20:10 , hogy míg két évtizeddel ezelőtt kuriózumnak számított Magyarországon az automata váltó, addig manapság egyre többen választanak ilyen modelleket.

Olyanok is átnyergelnek, akik korábban erősen idegenkedtek ettől a műszaki megoldástól, mondván megfosztja őket a szabadság és a sportosság érzetétől.

Ugyanakkor ma már az automata váltók nagyon pontosak, gyorsabban kapcsolnak, mint a kéziek és fogyasztásban sem jelentenek nagy különbséget.

Ön szívesen váltana automata váltóra?

- tettük fel a kérdést olvasóinknak, és a válaszokon mi is meglepődtünk.

Merthogy az arányokból az derül ki, hogy valóban fordulni látszik a kocka.

Nyugat.hu

A beérkezett közel félezer szavazatból ugyan a legtöbben a „Semmiképp, maradok a manuálisnál” opcióra szavaztak (31%), de ha összeadjuk a három másik, az automatára igent mondó vagy arra kacsingató olvasókat, akkor egyértelmű, hogy mit is hoz a nem is nagyon távoli jövő.

A cikkhez Lassan elbúcsúzhatunk az autókban kéziváltóktól August 16. 20:10 egyébként eddig 46 hozzászólás érkezett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech