Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olvasónk szerint a vasoszlopok mellett a faágak is veszélyesek a Gyöngyös-parti bicikliúton

A város legszebb fája is belelóg a szemekbe.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élénk visszhangot váltott ki a Gyöngyös-parti bicikliútra rittyentett vasoszlopos írásom Középre odacseszett bumfordi vasoszlopok teszik izgalmassá a Szombathelyi bicikliutat 2019. April 18. 09:46 .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Azt nem merem állítani, hogy mindenki egyetértett vele. Sokak szerint teljesen rendben vannak az oszlopok, hiszen a kerékpárosoknak elég figyelniük, és akkor nem mennek neki semminek, mások viszont az autósok szempontjából értékelték az intézkedést.

És aztán olyan hangok is voltak, hogy csak így lehet megoldani azt a kérdést. (Szerintem annak az olvasónak van igaza, aki azt írta, hogy a hatóságok határozott és szakszerű fellépése is elég lenne. Azt már én mondom, hogy ha már mindenképpen fizikailag kell megakadályozni az autók távoltartását, némileg biztonságosabb és esztétikusabb lenne egy sövény vagy hasonló. De ebbe most nem mennék bele.)

Ezt a helyszínt említi meg levelében konkrétan olvasónk
Józing Antal

De hogy még egy bőrt lehúzzunk a szakaszról, közreadjuk azt az olvasói levelet, ami az eddigi 33 hozzászólás mellett érkezett a szerkesztőségünkhöz:

A Gyöngyös melletti kerékpárúthoz, még annyit szólnék hozzá, hogy nem elég a sok kihelyezett vasoszlopot kerülgetni, de sajnos a kerékpározók fejét épphogy le nem viszi némely faág! Érdemes megtekinteni, azt a részét, ahol eléri a Szent Márton utcát, a virágzó faágakat menet közben megszagolhatod, csak vigyázz a szemedet ki ne bökjék!! Érdemes lenne felvetni ezt is a megfelelő hatóságnál. De persze kerékpározzunk sokat!!

Így hát megnéztük a helyszínt ebből a szempontból is.

A helyzet – valljuk be – nem drámai, de a felvetésnek kétségkívül van alapja. A Szent Márton utcánál például egy fa valóban rálóg az útra, aki magasabb és nem figyel, az arccal belefuthat.

Józing Antal

Így utólag felmerült bennem, hogy talán le kellett volna barbárkodnom a legveszélyesebb ágat, de mivel a város egyik legszebb tavaszi fájáról van szó, ezt inkább meghagynám a szakembereknek, talán elolvassák ezt az írást.

Távol álljon tőlem, hogy eltúlozzam a veszélyt és politikát erőltessek oda, ahol nincs, csak annyit jegyeznék meg halkan, hogyha már az olvasó vette a fáradságot és felhívta a figyelmet a jelenségre, az illetékeseknek nem ártana végignézni a város bicikliútjait ebből a szemszögből. Szerencsére ezen könnyebb segíteni, mint a vasoszlopokon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés