Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Olvasónk szerint életveszélyes a „sárgacsempés” társasház a szombathelyi Szűrcsapóban

Potyognak a csempék, hull a vakolat, de a lakásszövetkezet már intézkedett.

Nemrég aggódó olvasónk írt nekünk levelet, hogy a szombathelyi Szűrcsapó utcában található „sárgacsempésnek” nevezett társasház homlokzatáról évek óta potyognak a csempék, és bárkit megölhetnek.

A megoldatlan problémák csak halmozódnak

„Ezekből is a legnagyobb, hogy azok a bizonyos csempék, sajnos évek óta potyognak, közvetlen életveszélyt okozva...Az épület mellett közterület, járda is található, illetve egy pihenő pad. Sok embert, járókelőt veszélyeztetve” - írta.

Sárgacsempés panel a Szűrcsapóban
Járda és pihenőpadok az épület körül
Mészáros D. Zsolt

Olvasónk attól tart, hogy előbb-utóbb tragédia történik, ezért többször felhívta az üzemeltető Otthon Lakásfenntartó Szövetkezet figyelmét a problémára, de a mai napig nem történt intézkedés az ügyben. Pedig már a Vas megyei katasztrófavédelmi hivatal felé is történt bejelentés a potyogó csempék miatt.

Mi is kimentünk a helyszínre, hogy meggyőződjünk olvasónk állításairól, ezzel egy időben pedig megküldtük kérdéseinket a katasztrófavédelem felé is.

Sárgacsempés panel a Szűrcsapóban
Olvasónknak jogos az aggodalma, láthatón sok csempe levált már a homlokzatról
Mészáros D. Zsolt

Bár cseréptörmeléket az épület körül most nem találtunk, de ahogy a képeken is látszik, a csempék valóban több helyen hiányoznak.

Sárgacsempés panel a Szűrcsapóban
Az épület minden oldalán találtunk hiányokat
Mészáros D. Zsolt

A Vas megyei katasztrófavédelemtől kapott válaszból kiderül, hogy tudnak a problémáról, de valójában ez nem az ő hatáskörük, hanem a Vas megyei Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály az illetékes, ezért kérdéseinkkel őket is megkerestük. Válaszukban elmondták, hogy elrendelték az épület védőszalaggal történő elkerítését, valamint kötelezték a közös képviselőt a karbantartási munkák határidős elvégzésére.

"Közérdekű bejelentés alapján a Vas Megyei Kormányhivatal helyszíni szemlét tartott a Szombathely, Szűrcsapó u. 22. sz. alatti lakóépületnél és megállapította, hogy az épület nyugati homlokzatán a homlokzatburkoló elemek hiányoznak. A balesetveszélyes állapot megszüntetése érdekében a hivatal az épület védőszalaggal történő elkerítését és veszélyre figyelmeztető táblák kihelyezését rendelte el, valamint felszólította a társasház közös képviselőjét, hogy a jókarbantartási munkák elvégzését 30 napon belül kezdje meg.”
Sárgacsempés panel a Szűrcsapóban
Képre kattintva galéria nyílik
Mészáros D. Zsolt

Szerencsére azért sikerült elérnünk az Otthon Lakásfenntartó Szövetkezet jelenlegi képviselőjét is, Homolya Tibort, aki lapunknak szintén megerősítette, hogy az épület életveszélyes, ezért a szövetkezet írásos szavazással a homlokzat teljes felújítása mellett döntött.

Sárgacsempés panel a Szűrcsapóban
A társasház hamarosan új homlokzatot kaphat
Mészáros D. Zsolt

Reményeik szerint a társasházat már négy héten belül felállványozhatják, amikor is leszedik az összes csempét, a helyükre pedig teljesen új homlokzatszigetelés kerül majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra