Változások várhatók a Szombathelyi Vagyonhasznosító Zrt. vezetésében

A témáról a szombathelyi közgyűlés csütörtöki, zárt ülésén tárgyalnak majd.

"Személyi ügyek" címmel szerepel egy részleteiben ki nem bontott pont a csütörtöki szombathelyi közgyűlés zárt ülésének napirendjén. Ami általában azt jelenti, hogy vezetői változások lesznek az önkormányzati szférában. (Ahová egyébként a polgármesteri hivatal, az intézmények és az önkormányzati tulajdonú cégek tartoznak.)

Információink szerint most változások várhatók a Szombathelyi Vagyonhasznosí Zrt.(SZOVA Zrt.) vezetésben. Régóta hallani már, hogy a városvezetés nem igazán elégedett a város legnagyobb cégének működésével. Hogy milyen mélyre nyúlik az átszervezés, csütörtökön, a közgyűlés végén kiderül.

Nemény András polgármester tavalyelőtt novemberi interjúnkban “Most jön az érzékeny rendszerek átalakítása” - évértékelő Nemény Andrással 2020. November 05. 07:31 azt mondta, olyan átvilágítást terveznek a városi cégeknél, amilyenre még nem volt példa. Az átvilágítást külső könyvvizsgálókkal, gazdasági szakértőkkel végeztetik el.

Bő két hónapja arról írtunk, hogy összevonják a szombathelyi önkormányzati cégeket, amelyek valószínűleg holdingként, a SZOVA vezetésével működnek majd tovább. Az átalakítástól azt várják, hogy a cégek együtt hatékonyabban, költségtakarékosabban működjenek, és ami a lényeg, a stratégiai (hosszú távú) terveket az eddigieknél jobban össze tudják majd hangolni.

A városi cégek összevonásának első része már lezajlott Január 1-től közös cégként működik az Agora és a Médiaközpont 2021. July 05. 07:30 amikor az Agora Művelődési Központot és a Szombathelyi Médiaközpont Kft.-t összevonták. Az új céghez aztán hozzácsatolták Újabb önkormányzati cég olvad be a szombathelyi Agora Kulturális és Médiaközpontba 2021. December 14. 16:00 a Szombathelyi Képző Központ NKft.-t, az egykori TISZK utódját is.

A második lépésként megalakuló, új önkormányzati holdingban várhatóan ezek a cégek vesznek majd részt:

 • SZOVA Nonprofit Zrt.
 • Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
 • Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
 • Vas Megyei Temetkezési Kft.
 • Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.
 • SZOMHULL Nonprofit Kft.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet