Orbán Viktor tényleg ki akarja vezetni az országot az EU-ból?

A kérdés nem költői egy ma reggel kormányzati Facebook-poszt után.

Már korábban is felvetődött annak lehetősége, hogy Orbán Viktor távlati céljai között szerepel Magyarország kiléptetése az Európai Unióból.

Erre lehetett következtetni az orosz és a kínai barátkozásból és - az önmagában értelmezhetetlen - Brüsszel elleni harcból.

De a magyar kormányfő mindig megnyugtatta a kedélyeket, mondván nem az EU-ellen, hanem pont azért harcol.

Brüsszel - Úgy játszunk ellene, hogy egy csapatban vagyunk
Józing Antal

De az utóbbi napokban két olyan üzenet is érkezett a kormány részéről, amely a távozás előnyeit ecseteli.

Orbán Viktor péntek reggeli rádiós beszélgetésében Az unión kívüliség előnyeiről is beszélt Orbán Viktor a rádióban 2020. December 04. 08:37 már felvillantotta az unión kívüli lét előnyeit, mondván, hogy az Egyesült Királyságban pár héten belül elkezdik az oltásokat, ezzel pedig „bebizonyították azt, hogy sokkal jobban járnak azok, akik kilépnek az unióból”.

Mindezt gondolhatnánk persze a beszélgetés közben beugrott spontán példának, de egyrészt Orbánra nem jellemző az improvizáció, másrészt ma reggel a kormány ezt a bejegyzést posztolta.

Itt van a kilépett Nagy-Britannia, aki tömegesen olt. Miközben itt jogállamiságnak nevezett politikai vitákkal töltik az...

Posted by Magyarország Kormánya on Sunday, December 6, 2020

„Itt van a kilépett Nagy-Britannia, aki tömegesen olt. Miközben itt jogállamiságnak nevezett politikai vitákkal töltik az urak az időt, aközben ott, ahol leginkább szükség van politikusokra és döntésekre, az emberek életének a megvédése, megelőznek bennünket azok, akik kiléptek az unióból” – olvasható a grafikán, elég egyértelmű üzenettel.

Most tekintsünk el attól a rendszerszintű és olcsó csúsztatástól, hogy az oltások megkezdése igazolja az orosz rulettnek látszó Brexit létjogosultságát, és nézzük az üzenetet.

Ez pedig egyértelműen az, hogy

az Európai Unión kívüliség egy igen vonzó alternatíva.

Még mielőtt levonnánk a végső következtetést, ne vessük el annak a lehetőségét, hogy Orbán Viktor ezzel is nyomást akar gyakorolni az unióra a költségvetési tárgyalások ügyében, de legalább ekkora esélye van annak, hogy valóban elindult a kommunikációs előkészítése az unióból való kilépésnek.

Ez logikus lenne, hiszen elhamvadni látszanak azok a remények, hogy Orbán Viktor az unión belül komolyabb szerephez juthat, így arrafelé zárt kapuk vannak a hatalom kibővítéséhez.

Elvileg a magyar társadalom masszív többsége uniópárti, és nem lenne egyszerű ennek megváltoztatása, de láttuk már, hogy bevándorlás-, Brüsszel- és Soros-ügyben is hatékonyan működött a propagandagépezet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény