És tényleg: elkezdődött a Paragvári út felújítása Szombathelyen

Egyelőre két munkás vágja az aszfaltot, de hamarosan indul a komolyabb munka is.

A mai nappal elkezdődött a Belügyminisztérium által támogatott – és nagy visszhangot kapott – négy utca felújítása Szombathelyen. A tegnapi polgármesteri bejelentésnek Egy héten belül három utca felújítása is elkezdődik Szombathelyen 2022. July 19. 19:37 megfelelően reggel tényleg megjelentek az első munkások a Paragvári út Deák Ferenc utcai kereszteződésénél.

Csütörtök délelőtt a tikkasztó hőségben mi is kilátogattunk az első útfelújítás helyszínére, ahol már végezték a 1200 méteres szakasz előkészítő munkáit, pontosabban az aszfalt vágását. Egyelőre ketten dolgoztak.

Útfelujítás a Paragvárin
Mészáros D. Zsolt

A zajok már most elég erősek, úgy tűnik, az itt élőknek innentől kezdve nem lesznek túl csendes napjai, ráadásul a komolyabb munka majd csak a jövő héttől kezdődik, akkor érkeznek majd a nagyobb gépek.

A forgalommal eddig még gond nincs, semmiféle útlezárás nincs, azonban kérdéses, hogy a jövő héttől, a nagy gépek felvonulásakor hogyan alakulnak a dolgok. Erről igyekszünk információkhoz jutni.

Útfelujítás a Paragvárin
Mészáros D. Zsolt

Jobb lesz, ha hozzászokunk

Nemcsak itt kezdődnek el az építkezések. A korábban már említett videóban a polgármester közölte: de a város több pontján is beindul a munka: a Paragvári után a jövő héten indul az egyetemmel szemben lévő Magyar László utca kivitelezése, melyet a Nádasdy Ferenc utca követ, szintén július utolsó hetében.

Útfelujítás a Paragvárin
Mészáros D. Zsolt

Ami pedig a Dozmat utcát illeti, arra még egy kicsit várni kell, de szeptembertől ott is elindul az útfelújítás.

Horváth Attila alpolgármester egy hétfői sajtótájékoztatón Épül a Körmendi és a Jáki utakat összekötő bekötőút Szombathelyen 2022. July 18. 15:51 elmondta, szeretnék, ha a három utca felújítása szeptemberre elkészülne, de erre garanciát senki nem tud adni. A Nádasdy, a Paragvári és a Magyar László utca felújítására elvileg fél év áll rendelkezésére a kivitelezőnek, de a város szeretné, ha a kivitelező iskolakezdésre befejezné a munkát.

Ismerős cég

A Paragvári út estében a kivitelezést az Alpok Terra kft. végzi. Ez az a szombathelyi cég, amely korábban – és jelenleg is – több építkezést végez. Például ők építik a Szombathely-Balogunyom kerékpárutat Szóljanak a fanfárok! – Elkezdődött a balogunyomi kerékpárút építése 2022. May 31. 19:20 , de az ő nevükhöz fűződik a Berzsenyi tér 900 millióért újítja fel a szombathelyi Berzsenyi tér környékét a Frisss Rádió tulajdonosa és a helyi stadion építője 2017. March 12. 18:55 felújítása a Swietelskyvel közös konzorciumban, ők rakták ki Elkészült Szombathelyen a Szigligeti utca - bennünket meg elfelejtettek meghívni az átadóra :( 2019. January 17. 20:46 térkővel a Szigligeti utcát, ők építették ki 456 millió forint uniós támogatásból épül ki 16 hektárnyi iparterület Szombathelyen 2019. November 15. 15:45 az új iparterületet, részt vesznek Most már talán tényleg elkezdik építeni a szombathelyi kerékpárutakat 2020. July 14. 14:15 a kerékpárút-hálózat kiépítésében és ők építik az új sümegi körforgalmat 435 millióért Szombathelyi cég épít új körforgalmat Sümegen, a Balaton felé vezető 84-es főúton 2022. February 08. 18:56 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet