Jön az október, elkezdődik a Dozmat utca felújítása is Szombathelyen

Még idén el fog készülni.

2021 júliusában tartott sajtótájékoztatót A Paragvári, a Nádasdy és a Magyar László utcákkal akarja kezdeni a felújításokat a szombathelyi városvezetés 2021. July 21. 15:03 arról a szombathelyi városvezetés, hogy a Hende Csaba által bejelentett Hende bejelentett: több mint 1 milliárd forint jön szombathelyi fejlesztésekre 2021. July 07. 15:42 1,2 milliárdos kormányzati csomagban szereplő, útfejlesztésre fordítható 435 millió forintot a Paragvári, a Nádasdy, a Magyar László és a Dozmat utca felújítására szánnák.

És bár nem indult egyszerűen a történt, Szombathely nem eszi olyan forrón a kormány 1,2 milliárdos segélycsomagját 2021. July 15. 11:25 végül sikerült megegyezni és aláírni a szerződéseket, illetve a közbeszerzési eljárások is sikeresen lezajlottak. Így egy évvel később, 2022 júliusában el is indulhatott a négy utca felújítása. Egy héten belül három utca felújítása is elkezdődik Szombathelyen 2022. July 19. 19:37

A Paragvárival kezdték a sort, aztán a Magyar László utca, majd Nádasdy került sorra. Most pedig, október első hetében elkezdődik a Dozmat utca felújítása is.

Kiss Tamás

Mint azt Facebook-oldalán írja az önkormányzat, a munkálatok miatt forgalomkorlátozásra kell majd számítani, de ennek részleteit egyelőre nem tudni, a kivitelező azt ígérte, időben tájékoztat mindenkit.

A Dozmat utcát a csapadékvíz-elvezetési anomáliák miatt vették fel a felújítandó utcák listájára és most teljes hosszában, 260,3 méteren lesz rajta teljes pályaszerkezet-csere: azaz az útburkolat REMIX-technológiával, a járdák és kapubejárók pedig CKt beépítésével újulnak meg.

Kiss Tamás

„A munkálatokat a szerződés szerinti határidőn belül, még az idei évben elvégzi a kivitelező, addig is kérjük a lakók és a közlekedők türelmét, megértését!” – írták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet