Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összecsaptak a generációk Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Hogy férnek meg egymás mellett a háborús élmények, a kulcsos gyerekek és az okostelós nemzedék? Steigervald Krisztián elmagyarázta.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Október 6-án este a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban Steigervald Krisztián generációs szakértő tartott egy közel két órás, roppant érdekfeszítő előadást a generációk közti különbségekről, a feszültségek okairól és nem utolsó sorban arról, hogyan értsük meg egymást.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

"Az idősek mindig olyan merevek, nem tudnak szórakozni és azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak" - mondják gyakran a tizenévesek, majd a szépkorúak azzal kontráznak rá, hogy "ezek a mai fiatalok mást se tudnak csinálni, mint azt az okos kütyüt nyomkodni és senkire nincsenek tekintettel."

Eközben ott állnak középen az X-esek, az 1960 és '80 közt születettek, akiknek rengeteget kellett dolgozni azért, hogy mindent megadhassanak gyermekeiknek, ráadásul - szüleik hibájából tanulva - igyekeztek érzelmileg is szoros kapcsolatot ápolni velük, és nem értik, a nagymama miért kifogásolja oly gyakran nevelési módszereiket, a gyerek pedig miért álmokat kerget ahelyett, hogy a kikövezett úton járna.

A bábeli zűrzavarban pedig csupán egyetlen dolgot felejt el mindenki:

A változó korok változó értékrendeket, változó gondolkodásmódokat és változó igényeket formálnak.

Steigervald Krisztián generációs szakértő
Horváth G. Martin

Steigervald Krisztián Generációk harca/Hogyan értsük meg egymást? című könyve a ma együtt élő hat generáció közti különbségek mélyére ás, alaposan megvizsgálja, melyik korban mik voltak az értékformáló tényezők, fő nevelési irányvonalak és elkövetett hibák, amik hatással voltak a következő nemzedékre.

A szerző előadása után világos a konklúzió: Ha megértjük a különbségek okát, sokkal könnyebben el is tudjuk fogadni azokat.

Steigervald Krisztián a generációk közti szakadékok áthidalása mellett ahhoz is ad tanácsokat, hogyan értsük meg saját gondolkodásunkat, mire figyeljünk nagyon gyermekünk első hét évében és hogyan alkalmazkodjunk a rohamosan változó világhoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés