Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Összevissza mozognak a nyaralóárak Vas megyében

Azt tudjuk, hogy a Balatonon hasít az ingatlanpiac, de a Vas megyei nyaralók piacán nem ennyire egyértelmű a helyzet.

Az eladó nyaralók iránti keresletet tekintve legnépszerűbb Vas megyei településeken idén júniusban átlagban 98-570 ezer forintos négyzetméteráron kínálták eladásra az ingatlanokat - állapította meg elemzésében az ingatlan.com.

Velemben 151 százalékos drágulás ment végbe egy év alatt, ennek eredményeként 570 ezer forintra emelkedett az átlagos négyzetméterár. Felsőcsatárban 23 százalékkal 292 ezer forintra, Kőszegen 15 százalékkal 382 ezer forintra nőtt az átlagár, de velük szemben Bozsokon és Borgátán csökkenés történt. A megye két országszerte is ismert fürdővárosában is ellentétesen mozogtak az árak: miközben Sárváron 17 százalékkal 347 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár, Bükön 7 százalékkal 269 forintra mérséklődött.

ingatlan.com

Az irány tehát nem igazán egyértelmű, miközben az országban a nyaralótérségekben és nyaralótelepüléseken - de főleg a Balatonon - található lakóingatlanok iránti érdeklődés erősödése évek óta tart. Ez köszönhető annak, hogy a pandémia megjelenéséig sok háztartás anyagi helyzete javult és egyre többen vették tervbe, hogy második ingatlanként nyaralót vásárolnak. A járvány pedig adott egy lökést ennek a folyamatnak, a kijárási korlátozások miatt a kerttel rendelkező ingatlanok felértékelődtek a piacon - magyarázta Balogh László, vezető gazdasági szakértő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra