Öt díjat hozott el a Weöres Sándor Színház a Városmajori Színházi Szemléről

A Városmajori Színházi Szemlén hat nem budapesti színház előadása mutatkozott be.

A szakmai zsűri hét kategóriában értékelte a versenyprogram darabjait, amelyben a Napnyugat Expressz, a Figaro házassága, az Ünnep, a Fekete Péter, a Parasztopera és a Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című előadás vett részt.

A nagyváradi, budaörsi, miskolci, szabadkai, újvidéki és szombathelyi társulatok produkcióit négyfős szakmai zsűri kísérte figyelemmel: Ráckevei Anna színművész, Máté Gábor, a Katona József Színház főigazgatója, Horváth János Antal író, rendező és Benkő Nóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója.

A legjobb előadás díját a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Fekete Péter című előadásának ítélte a szakmai zsűri, míg Mohácsi János Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című munkájával, a szombathelyi Weöres Sándor Színház produkciójával a legjobb rendező díját kapta meg. A legjobb női főszereplő díját Pámer Csilla nyerte el a Fekete Péter című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb férfi főszereplő díját megosztva kapta Kocsis Pál és Róbert Gábor, akik a Mohácsi János rendezte Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című darabban játszottak. A legjobb női mellékszereplő díját a szintén ebben a darabban játszó Alberti Zsófia kapta. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést Kiss Tamásnak ítélték oda, aki a Napnyugat Expressz című előadásban lépett színpadra.

A közönség a Városmajori Szabadtéri Színpad honlapján szavazhatott a közönség az idei színházi szemle legjobb előadására. A versenyprogramban bemutatott hat produkcióra csaknem 550 szavazat érkezett, amelyből a legtöbben, 316-an a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadását, a Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című színdarabot találták a legjobbnak – számol be a színház honlapja.

Fotó: WSSz

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra