Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Öt színész távozik a Weöres Sándor Színházból, ismét színpadon Csonka Szilvi

A nézők nyáron is találkozhatnak a színészekkel. Évadzáró társulati ülés volt Szombathelyen.

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Weöres Sándor Színház – írja az intézmény weboldala .

Szabó Tibor igazgató többek között a személyi változásokról is beszélt.

Ezek szerint a következő évadtól nem lesz a társulat tagja Jordán Tamás a színház alapító igazgatója. Alberti Zsófi, Dunai Júlia, Hajmási Dávid és Lábodi Ádám is távozik a teátrumtól.

Érkeznek azonban hárman: Dénes Emőke, Némedi Árpád, Gyulai-Zékány István.

Két végzős színésznövendék tölti majd gyakorlatát a Weöres Sándor Színházban: Mari Dorottya és Simon László Márk.

Kétgyermekes anyukaként, a Pornó című darabbal tér vissza két év után a színpadra Csonka Szilvia, aki 18-án lép újra a nézők elé.

Mészáros Zsolt

A színészek számos kulturális rendezvényen lépnek fel a nyáron.

Augusztus 7-től a város Érezd Szombathelyt! programjának részeként 8-án Kelemen Zoltán és Varga Richárd előadását láthatja a közönség, 27-én, a Bornapokon a Mágikus Mintha színészzenekar lép fel. Szeptember 5-én A dzsungel könyve legismertebb dalait adják elő a társulat tagjai a Savaria Múzeumban nyíló vadászati kiállításon. Izgalmas program lesz a Fő térre szervezett közönségtalálkozó szeptember 11-én. Erre a napra átnevezik a város fő terét Weöres TÉR-ré, itt játszódik majd a színház roadshow-ja. Ezen a napon este a Püspöki Palota ad otthont Kovács Dániel Gábor Az ígéret földje című darabja bemutatójának is.

A színház szeretné tevékenységét kiterjeszteni a térség több városára, nemcsak Szentgotthárddal és Sopronnal terveznek közös projekteket , de megállapodást készülnek kötni a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetével, valamint a Sárvári Zene Házával. Sőt, a jövőben eleget tesznek egy felkérésnek, amely szerint a bükfürdői Caramell Hotel szállóvendégei számára készítenek igényes kulturális műsorokat.

További részletek a társulat honlapján .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra