Ötvenhatodszorra jön a Savaria Nemzetközi Táncverseny Szombathelyen

A szervezők azt ígérik, lesznek meglepetések.

56. alkalommal rendezik meg idén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt a szombathelyi AGORA Művelődési- és Sportházban - írták lapunkhoz eljuttatott közleményükben a szervezők.

Idén szeptember 23-án és 24-én, egy kétnapos programsorozattal tér vissza a nemzetközi táncverseny. Ennek keretében - a Nemzetközi Táncsport Szövetség jóváhagyásával - Ifjúsági Standard Világbajnokságot rendeznek, melyre 33 ország 60 párosát várják.

A viadalon latin és standard táncokban szombaton 10 kategóriában, vasárnap pedig 9 kategóriában avatnak világbajnokot, illetve WDSF Open bajnokokat. A tavalyi Európa-bajnok párosnak pedig idén Magyar Bajnokságot rendez a szakszövetség.

A világbajnokságon kettő magyar páros képviseli hazánkat. Az ifjúsági magyar bajnok szombathelyi Kovács Ádám - Faludi Eliza Eszter páros (Lorigo TSE) és a szentesi Molnár Ákos - Prozlik Melinda Lenke (Szilver TSE) párosok kerültek delegálásra a világbajnokságra.

Az OPEN versenyekre a nevezés még zajlik, így a jövő hét közepén válik csak világossá az, hogy hány junior, felnőtt és senior páros fogja ismét az Agora táncparkettjét "koptatni".

Rendezőként 600 versenyző részvételét várják a két nap során, így délelőtt 10:00 és 22:00 óra között óriási élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak az AGORA Művelődési és Sportházba - közölték a szervezők.

A verseny - amit 1966 óta minden évben megrendeznek - hivatalos szakmai rendezője a Magyar TáncSport Szakszövetség, valamint a helyi Lorigó és Claudius Táncsport Egyesület, melyek több meglepetéssel is készülnek a tánc szerelmeseinek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport