Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őzek legelnek megint a Jáki úti temetőben

Visszatérő gond ez évek óta. Voltak már itt őzek, aztán jöttek a nyulak, és most újra a patások.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2017 decemberében írtunk arról Lelegelik az állatok a virágokat a Jáki úti temető sírjairól 2017. December 11. 21:35 , hogy lelegelik az állatok a virágokat a Jáki úti temető sírjairól. A temetkezési cégnek viszont már van egy terve arra, hogy hogyan állítsák meg a kleptomániás zugevőket. Az állatokat nem tudnák, és nem is akarnák kilőni (Ezt mi csak helyeseljük. Szerk.), hiszen a temető lakott területnek minősül. Így ott tilos a vadászat. A cég végül arra a döntésre jutott, hogy egy vadhálóval körbekerítik az erdőt, ezzel visszatartva az állatokat.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ezzel egy időre megoldódott a probléma, hiszen egy éve már nem garázdálkodtak az őzek, viszont valami más állat ette meg Az őzektől megvédték a szombathelyi, Jáki úti temetőt, de valami most is lelegeli a virágokat a sírokról 2019. September 13. 19:45 a drága virágokat annak ellenére, hogy a kerítés elkészült a vadak ellen. Naponta ellenőrzik a kerítést, és az állattok nyomait is figyelik, őznyomokat nem láttak a kerítés megépítése óta. Viszont nyulak vannak a temetőben, az ügyvezető szerint hatalmas, 5-7 kg-os nyulakat is láttak. Megoldják, ígérte akkor a temető vezetője, és biztosan így is történt.

Ma viszont újabb levelet kaptunk egy olvasótól, eszerint pedig az őzek tértek vissza megint: „Ma újra tapasztaltam, amit évtizedekre visszamenően, r endszeresen, minden ősszel és télen a Jáki úti temetőben, azt,hogy a sírokra vitt virágokat az őzek lelegelik. Elképesztő, hogy Szombathelyen a temető nincs tisztességesen körbekerítve évtizedek óta. Bosszantó és szomorú dolog látni a nem olcsó virágokat letépdesve, esetenként még a sírkő is tele van sáros patanyomokkal.”

Az az érzésünk, hogy az idő körben forog.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés