Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elég volt egy roma zenész felbukkanása és robbant a gyűlöletbomba

Egyesek szerint Pápai Joci nem is a magyarságot képviseli majd az Eurovízión. Emberek, megint mi van veletek?!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk , szombaton este rendezték meg A Dal 2017 döntőjét, ahol az első helyezett - az aranyérem mellé - megkapta a lehetőséget arra, hogy képviselje Magyarországot az Eurovíziós dalfesztiválon. Az idei A Dalt Pápai Joci nyerte meg, vagyis az Origo, ugyanis ez a verseny nem az énektudásról, hanem a dalról szól, ahogy azt ugye a műsor címe is mutatja.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Alig, hogy kihirdették a győztest, máris megindult a gyűlölethullám a Facebookon. Sokaknak nem tetszett a végeredmény. Az még elfogadható, hogy valakinek személy szerint jobban tetszett Radics Gigi vagy Tóth Gabi dala. Az azonban ismét néhány ember frusztráltságát mutatja, hogy a magyar identitást illetve annak hiányát emlegeti az Origo kapcsán.

Akkor most csak tényszerűen nézzünk pár dolgot az Eurovíziós-mizériával kapcsolatban:

 • Az Eurovíziós dalfesztivál az egyik legnagyobb esemény a melegek körében, aminek azon kívül, hogy hatalmas nagy buli, semmi, de semmi tétje nincs.
 • Lehet feleslegesen, de azért leírom még egyszer, hogy az Eurovízió dalverseny, nem énekverseny. Ezért lehetett az, hogy ByeAlex a maga formabontó szerzeményével és egyszerű hangjával előkelőbb helyen végzett, mint az oly' tökéletes éneklő Wolf Kati.
 • Az eurovíziós produkcióknál a formabontást, harsányságot és extrémitást szokták díjazni a szavazók. Az kétségtelen, hogy az Origo színpadképe és maga a dal is megfelel ezeknek a szempontoknak.
 • Ki magyar, ki nem magyar?

  Érdekes jelenség, hogy miközben folyton nyugattal példálózunk és próbálunk közelíteni egy modern, befogadó és multikulturális társadalom felé, mégis féltjük az identitásukat. Az ilyen versenyek alkalmával pedig különösen kicsúcsosodik a magyarság sámándobos gyökereinek ápolásának szükségessége. Itt jegyezném meg, hogy mindig különös büszkeséggel tölti el az Árpád sávos zászlókat lobogtató hangos tömegeket, amikor egy nemzeti kisebbségből érkező sportoló, Magyarország képviseletében aranyérmet nyer egy világverseny. Ilyenkor persze fel sem merül annak a kérdése, hogy valóban a magyarság nagyságát öregbíti-e az illető.

  Amikor azonban egy roma származását vállaló előadó jogot nyer, hogy Magyarországot képviselje egy nemzetközi bulin, akkor egyből megjelennek a tiszta magyar értékeket féltő felhangok.

  Egyébként meg emberek, mi van veletek?

  Az egész jelenség olyan, mintha a szép emlékű Játék határok nélkül éppen aktuális fordulójára kiutazó magyar csapat tagjait bírálnánk. Mert, mi az, hogy egy mezei tornatanár képviseli Magyarországot Kovács "Koko" István helyett.

  Én személy szerint pedig annak örülök, hogy egy olyan országban élünk, ahol bőven van mindenféle zenei műfaj és stílus, és jól megfér egymás mellett a roma flórklór elemeiből merítő dal a legtrendibb elektro kockákból építkező trackkel. Pápai Joci, mindent bele Ukrajnában!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Kultúra

  Hirdetés