Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Illegális lerakók a Parkerdőn, lakossági panaszok – kilátunk a szemétből?

Hosszú évek óta foglalkoztatja az embereket és lapunkat is a parkerdei szemét kérdésköre. A szemétszedési akciók, tiltótáblák, és új szeméttárolók ellenére nem látszik javulni a helyzet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú évek óta okoz problémát a parkerdei illegális szemételhelyezés , illetve a szemétlerakóból áthordott könnyű műanyaghulladék. A helyszín akár egy a globális felmelegedés elleni kampányfilm díszlete is lehetne, de bármely természetvédő akció „előtte” képének is megfelel. A fákról szürreális dekorációként lógnak a szél által odahordott csomagolóanyagok.

Parkerdei körkép
Nagy Jácint
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A parkerdei bevezető úton is gondok vannak. A rendszeres hulladéklerakás ellen házi készítésű táblák tiltakoznak. A buszmegállók és kitérők mind szeméthegyekben állnak, hiába a közösségi összefogások, a szemétszedési akciók .

Hosszú ideje folytak tárgyalások a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-vel a szeméthelyzetről. A parkerdő pihenőövezeti részének felújítási terveiben szerepet kapott a finn Molok rendszeren alapuló szelektív hulladékgyűjtők elhelyezése is. Ezen kívül a közterületfelügyelet rendszerébe köthető kamerarendszer kialakítását is ígérték.

Olvasói fotó

A Molok rendszerű szeméttárolók megérkeztek, de egy dolog biztos: a szemét magától nem fog belekerülni a tárolókba. A kamerarendszer kialakítása hasznos lehet, amennyiben az ezt felügyelő szerv tesz lépéseket az illegális szemételhelyezők ellen.

R.Gy.

Mindezeket egybevetve lenne rá esélyünk, hogy a Parkerdő ne szeméttelepként végezze, ehhez azonban emberi szemléletváltásra is szükség van. Amíg lesz, aki odahordja a szemetet, addig telepíthetnek akármennyi lerakót, használhatnak bármilyen modern rendszereket, a helyzet nem lesz sokkal jobb. Emberek, ébresztő! Fejezzük be a szemétkedést!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés