Nem fér el a busz a merőlegesen parkoló autóktól a szombathelyi Szövő utcában?

Olvasónk jelezte, mi pedig megnéztük a helyszínt, ahol éppen egy kamion próbálkozott az áthaladással.

A Szövő utca Alkotás és Kötő utca közti részén a merőleges parkoló miatt nehéz közlekedni. Arra jár a 7-es busz, de kamionok is, volt, hogy megkarcolták a parkoló autót – mondta olvasónk a telefonban.

A Szövő utca a vasútvonal keleti oldalán van, párhuzamos a sínekkel, családi házas övezet. A 7-es busz valóban végigmegy az utcán, és láttunk teherautókat is.

Szövő utcai parkolás
Az autók többsége a vendégjárdán parkol.
Mészáros D. Zsolt

Olvasónk telefonhívása után ugyanis elmentünk a helyszínre, hogy megnézzük, miről is van szó.

Az utca egyik végén sincs közlekedési tábla, ami a parkolást szabályozná, így az általános szabályok érvényesek itt is. Az utcában jellemzően az útpadkán, pontosabban a vendégjárdán állnak az autók, nincs nagy zsúfoltság.

Szövő utcai parkolás
Egy kis szakaszon valóban van ferdeparkoló.
Mészáros D. Zsolt

A Zanati út felől nézve a bal oldalon egy rövid részen valóban lógnak be autók az úttestre. Nem merőlegesen, hanem ferdén parkolnak, így maximum másfél métert foglalnak el az úttestből, ami nem is túl szűk itt.

Ottjártunkkor a ferde parkolóval szemben állt egy futárkocsi, részben a vendégjárdán. És éppen jött egy teherautó, ami viszont simán elfért a ferdén parkoló kocsik, és a futárautó között.

Szövő utcai parkolás
A teherautó könnyedén elfért a ferdeparkoló és a másik oldalon álló kisteher között.
Mészáros D. Zsolt

Persze, ettől még olvasónknak igaza is lehet, és valóban koccolhattak le parkoló autókat. De az utca kellően széles, a vendégjárdák alkalmasak a parkolásra, szerintünk a busznak sem okoz problémát a haladás.

Igaz, ilyenkor a szembejövőnek elsőbbséget kell adnia, a busz mellett nem fér el még egy kocsi. De ilyen sok helyen van.

Szövő utcai parkolás
Ha be is lóg egy autó az úttestre, attól van még hely.
Mészáros D. Zsolt

Mondjuk, ehhez az kell, hogy mindenki betartsa a szabályokat. A szabálytalanság viszont nem csak itt, hanem a város bármely pontján okozhat felesleges bosszúságokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem