A szombathelyi parkolóépítési láz elérte az Éhen Gyula teret is

Parkolóból több lesz, zöldből kevesebb a vasútállomás előtt.

Tegnap este a szombathelyi vasútállomáson jártam, és nem tudta elkerülni a figyelmemet, hogy az épület előtti téren munkálatok folynak.

Nagyon úgy tűnt, mintha parkolókat alakítanának ki a zöldterület rovására.

Egy gyors internetes keresés meg is erősítette a feltételezésemet.

Csütörtökön délelőtt is dolgoztak az ügyön
Mészáros D. Zsolt

A város weboldalára ugyanis már a korábban felkerült a hír, hogy:

"A városban az elkövetkezendő hetekben négy helyszínen összesen 88 új parkolót építenek ki, ebből 14 darabot az egyébként is komoly férőhelyhiánnyal küzdő vasútállomás közelében, az Éhen Gyula téren."

A vasútállomás előtti parkolók néhány héten belül el is készülnek.

A zöldfelületből csípték le a helyeket
Mészáros D. Zsolt

A parkolóépítés részleteiről Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet képviselője azt írja Facebook-oldalán:

"Az újonnan kialakítandó térkövezett parkolókkal, valamint a meglévő, szegéllyel párhuzamos parkolóhelyek halszálkássá alakításának köszönhetően összesen 14 db plusz parkolóhely fog létesülni."

"Egyetlen beteg fát kell kivágni, amely a parkolóépítéstől függetlenül is eltávolításra került volna, és arra is van már javaslatunk, hogy az elvett zöldterület csík helyett hogyan adjunk majd rendezettebb, virágosított zöldfelületet az ott élőknek és arra járóknak."

Egyben azt ígéri, hogy:

"A kialakítás alatt álló térköves parkolók segítségével rendezettebbé és könnyebben közlekedhetővé válik a tér északi oldala, a déli esetében pedig akár már az év második felében szeretnénk elindítani egy zöldítési és virágosítási folyamatot."

Kíváncsian várjuk a végeredményt
Mészáros D. Zsolt

Mindez az értelmezésemben azt jelenti, hogy – némi zöldfelület elvesztése mellett - részben talán rendeződik a rettenetes állapotban Szombathely legrosszabb utcái: a Balkán hangulatát idéző Éhen Gyula tér 2022. October 21. 19:16 lévő Éhen Gyula tér sorsa.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech