3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Mire nem jó a muskátli! Újabb kreatív parkolófoglalás Szombathelyről

Pedig akár 200 ezer forintra is büntethetnek ilyenért.

„Úgy tűnik az MMIK-nál is elkezdődött az önkéntes parkolófoglalás. Egy vicc az egész” – írta nemrég egy olvasónk, aki egy egészen kreatív megoldásba botlott Szombathelyen, az Ady téren.

Talán egy leleményes kollégista, vagy az MMIK-ból valaki megelégelte, hogy sosem talál helyet nagy parkolóban, és muskátlival lefoglalt egy sávot.

Olvasó

Akár 200 ezer forint is lehet a büntetés

Pedig ez közterület, és bizony komolyan megbüntetik azt, aki engedély nélkül, önkényesen foglal el például egy parkolóhelyet. Ennek akkor néztünk utána, Önkényes parkolófoglalás Szombathelyen is: komolyan megbüntetik, aki engedély nélkül foglalja le a közterületet August 21. 11:57 amikor nemrég nagy port kavart cikkünk Önkényes parkolófoglaló akadályozza a parkolást Szombathely egyik utcájában? August 08. 11:30 egy szombathelyi étterem ládás parkolófoglalásáról.

Ha közterület az adott parkoló, az arra vonatkozó szabályok szerint oda bárki parkolhat – tudtuk meg a közterület-felügyelettől.

Majd hozzátették, közterületet - ideértve a parkolókat, járdákat és a zöldfelületeket is egyaránt - csak közterület-használati szerződéssel, közterület-használati bejelentéssel, illetve közútkezelői hozzájárulás alapján, az abban foglalt célra, módon és nagyságban lehet használni.

Aki ezt nem tartja be, az a közösségi együttélés szabályait szegi meg. Ezért első körben ezért csak figyelmeztetést, majd később akár 200 ezer forintig terjedő büntetést is kiszabhatnak.

Megtudtuk, csak idén eddig 23 alkalommal kellett intézkedni ilyen esetekben. Az viszont, hogy ezek közül mennyi volt a parkolófoglalással kapcsolatos, nem derült ki.

Pedig ez egy elég általános jelenség: úton-útfélen lehet látni, hogy például dobozokkal, ládákkal, székekkel és egyéb tárgyakkal foglalnak le parkolókat, hol közölve felirattal az indokot, hol nem.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem