Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csökkent a különbség a kormány és az ellenzék támogatottságában

Volt honnan visszaerősödnie az ellenzéknek. A Publicus Intézet kutatása.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából április 14–18. között 1005 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

A 2019-es októberi önkormányzati választásokon együttműködő ellenzéki erők összesített támogatottsága a koronavírus-járvány érkezése előtti három hónapban folyamatosan, összesen 5 százalékpontot növekedett, azonban a járvány okán az elsősorban a bizonytalanok köréből gyűjtött szavazói bázis nem tudott megszilárdulni, és újra bizonytalanná vált – összességében kilenc százalékpontot csökkent ezen erők összesített támogatottsága .

Áprilisra ebből a csökkenésből némi “visszapattanás” tapasztalható, és három százalékponttal növekedett az ellenzék támogatottsága . Mivel a Fidesz egy százalékpontot csökkent, így a két oldal közötti távolság összesen négy százalékpontot csökkenve, most egy százalékpont .

Forrás: Publicus Intézet

Az eredmények alapján a Fidesz-KDNP támogatottsága egy hónappal ezelőtt mérthez képest egy százalékpontot csökkent, így 29 százalék .

Az MSZP-P támogatottsága a múlt havi egy százalékpontos csökkenés után most nem változott, 7 százalék .

A Jobbik a múlt havi, egy százalékpontos csökkenés után ugyan ennyit növekedett, támogatottsága 7 százalék .

A DK támogatottsága a múlt havi egy százalékpontos csökkenés után nem változott, így 8 százalék .

A Momentum támogatottsága az elmúlt hónapban mért öt százalékpontos csökkenés után most két százalékpontot növekedett, így 5 százalék .

Forrás: Publicus Intézet

Az LMP támogatottsága nem változott, 1 százalékos , csakúgy mint a Kétfarkú Kutya Párté . A Mi Hazánk Mozgalom a támogatottsága egy százalékpontot csökkent, így az nem érte el az 1 százalékot . A bizonytalanok aránya a múlt havi hat százalékpontos csökkenés után most változatlan, 41 százalék .

Forrás: Publicus Intézet
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra