Pénteken nyílik a szombathelyi adventi vásár: a gondok ellenére úgy, ahogyan azt éveken át megszokhattuk

Több mint harminc program és negyven kereskedő várja a szombathelyieket – de nem csak őket – az elkövetkezendő hetekben.

A vásárosbódék bár üresek, de állnak, a karácsonyfa – még csupaszon – de a helyén, Már áll Szombathely idei karácsonyfája - egy vasi faluból érkezett 2022. November 14. 12:15 szorgos kezek pedig a díszkivilágítást szerelik azért, hogy a pénteki megnyitóra minden készen álljon, és megkezdődhessen a szombathelyi adventi vásár. Stílszerűen az egyik rendezvényhelyszínen tartották azt a sajtótájékoztatót, amelyen arról számoltak be, mit várhatnak a szombathelyiek megszokott és szeretett eseményüktől.

A bódék állnak, bár még üresek.
Mészáros D. Zsolt

De mint azt Horváth Soma alpolgármester elmondta, a szombathelyi adventi vásár immár egy olyan turisztikai kulturális rendezvény, ami az egyik legnépszerűbbé vált az utóbbi években, így nem csak a megyeszékhely lakói élvezik, hanem távolabbról is érkeznek látogatók ide ezekben a napokban és hetekben.

Idén is lesz mit nézni, hallgatni és vásárolni, hiszen több mint harminc program és negyven kereskedő gondoskodik a szórakozásról és a vásárlás lehetőségéről (amint a bódék üzemelnek, beszámolunk az árakról is).

A vásár november 18-án nyílik, és december 23-án zár.

A város adventi koszorúja immár hagyományosan a Berzsenyi téren lesz majd, ennek megfelelően a gyertyagyújtások is szombatonként délután fél ötkor. Az első gyertyát Nemény András polgármester gyújtja meg november 26-án.

Horváth Soma alpolgármester szerint nem csak szombathelyiek jönnek.
Mészáros D. Zsolt

Az idei vásár egy összefogás Szombathelyen mégis lesz adventi díszkivilágítás, összedobták rá a pénzt 2022. October 20. 15:28 révén jöhetett létre, mint ismeretes, a város vezetői, és cégek, vállalkozások adták össze azt a pénzt, ami lehetővé teszi, hogy a rezsiválság ellenére meg lehessen rendezni. Károlyi Ákos jegyző ehhez annyit tett hozzá, hogy

a díszkivilágítás délután (este) a közvilágítással együtt fog felkapcsolódni, és takarékossági okok miatt este tizenegyig világítanak majd az ünnepi fények.

A jegyző a város karácsonyfájáról Már áll Szombathely idei karácsonyfája - egy vasi faluból érkezett 2022. November 14. 12:15 megjegyezte, Táplánszentkeresztről érkezett. Egyébként tizenkét fát ajánlottak különböző helyekről erre a célra, amiket mind megnéztek, és ezt találták a legszebbnek. Pénteken a nagyközönség is teljes fényében csodálhatja majd, ha pedig lebontják, a faanyagot rászoruló szombathelyiek kapják meg .

Már díszítik a fát is.
Mészáros D. Zsolt

Megtudtuk, a nehézségek ellenére megpróbáltak egy kis új színt vinni a vásárba, igyekeztek gyermekközpontúvá tenni. Éppen ezért

lesz a kicsiknek a téren kisvasút, körhinta és számos zenés gyerekprogram,

sőt, találkozhatnak a gyerekek (de a nagyobbak is) Ludovicusszal, Eléggé megosztja az embereket Ludovicus, a római légiós lúd 2021. November 13. 15:42 a város kabalájával idén is, mert tavaly kiderült, hogy a figura nagyon népszerű, így remélhetőleg az lesz most is. A jegyző zárásként abbéli reményét fejezte ki, nagyon sok szombathelyi gyerek és felnőtt leli majd örömét az idei vásárban. Ami tehát pénteken nyit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet