Eléggé megosztja az embereket Ludovicus, a római légiós lúd

Akadnak bőven olyanok, akiknek bejön, de sokaknak egyáltalán nem tetszik Szombathely kabalája.

Egy héttel ezelőtt mutatták Szombathely vadiúj kabaláját, Ludovicust, aki egy római légiós lúd. És hogy miért egy lúdra meg ilyen gúnyára esett a választás? Azért, mert ötvözi a római múltat, a Szent Márton-kultuszt és a vidámságot is.

Élőben egyelőre nem sokan találkozhattak vele, de mivel mi ezen szerencsések között vagyunk, hoztunk róla képeket, így olvasónk is időben elkezdhettek barátkozni vele, még mielőtt találkozhatnának vele a jövő pénteken induló adventi vásárban, ahol egyébként énekelni is fog.

Ludovicus a liba
Ő Ludovicus, ha valaki még nem ismerné. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

A képekkel együtt pedig egy szavazást is elindítottunk, mert kíváncsiak voltunk az emberek véleményére, hiszen Magyarország eddig nem annyira remekelt a kabalák terén – de erről majd később.

Most egyelőre maradjunk Ludovicusnál, aki úgy vesszük észre, eléggé megosztja az embereket. Szavazásunkban 5 opciót adtunk meg és összesen 1 130-an mondták el a véleményüket. A többségnek, 310 embernek (27%) határozottan nem tetszik a légiós lúd, 269-en (24%) viszont ötletesnek tartják.

268-an (szintén 24%) úgy gondolják, hogy felesleges ez a kabaladolog, 219 ember (19%) szerint kissé viccesre sikeredett Ludovicus, 64-en (6%) pedig más kabalát tudtak volna elképzelni.

Az önkormányzat egyébként reméli, hogy az adventi vásár után még sok rendezvényen képviselheti majd a várost Ludovicus. Mi pedig – valószínűleg a szombathelyiekkel együtt – kíváncsian várjuk, hogy mit hoz neki a jövő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Szavazás