Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tom Hanksre kalózok, Harrison Fordra idegenek támadnak

Jön a nagyon várt Phillips Kapitány és a Végjáték a szombathelyi mozikba. A gyerkőcöket egy félig csíkos zebra szórakoztatja. Moziajánló a hétre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő heti nagy durranás Thor személyében érezik meg a szombathelyi mozikba, de azért ezen a héten is lesz bőven mit nézni. Az oda-vissza dicsért, valós eseményeken alapuló Philips kapitányt feltételek nélkül ajánljuk. Mozibemutató 45. hét.

Szomália-tenger kalózai

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Phillips kapitány – Ha már Hollywood nem tud újabb ötletet kitalálni, mihez nyúl? Hát persze, hogy megtörtént esetekhez. Mert mint tudjuk, az élet a legjobb forgatókönyvíró. 2009. április 7-én az USA figyelmeztette a zászlói alatt mozgó hajókat, hogy kerüljék el jó messzire, minimum 1100 kilométerre a szomáliai partokat. Szegény Philips kapitány és legénysége mégis belefutott a kapzsi kalózokba. Akik a zsákmány reményébe nem rettentek meg az emberi élet kioltásától sem. Emberünket azonban kő, illetve gyémánt keménységű fából faragták, így nem csak, hogy szembe mert szállni a kalózokkal, de életét kockáztatta a legénységért is. Sokan már most az Oscar egyik nagy várományosának címkézik ezt a filmet. Az azonban biztos, hogy az előzetes kritikák olyannyira égibe magasztalják filmet, hogy már már kezd kilépni a Föld légköréből. Feltételek nélkül ajánljuk mindenkinek. IMDB ítélet: 8,1/10. A szőrös szívű kritikusok összesített véleménye pedig, 94% a Rottenen.


Indy és a marslakók

Végjáték – Az, hogy egy regény világsiker, még önmagában nem garantálja az abból készült film tökéletességét. Keressünk csak néhány példát erre. Galaxis útikalauz stopposoknak, John Carter, Arany iránytű vagy éppen a nálunk forgatott Eragon. A Végjáték az előbbiek által kitaposott ösvényt követi, és az előzetes kritikák alapján olyan gyenge film született meg Orson Scott Card regényéből, ami már súrolja a csak DVD-re szánt alkotások nem túl minőségi lécét. Az alapmű tökéletes kiheréléséről ír a filmes sajtó, ami ezért lehet kicsit túlzás, mert a Rotten 60%-on összesíti a véleményeket, ami azt sejteti, hogy minden második embernek megfelelt az adaptáció. IMDB 7,2/10. Csak nagyon sci-fi rajongóknak és csak nagyon popcorn mozikra vágyóknak.


Mindannyian mások vagyunk

Khumba – Alig olvadt le a Hópihe okozta „fogadjuk el a másikat olyannak, amilyen” mosoly az arcunkról, máris itt a következő oktatófilm. A spanyolok fehér gorilláját most egy dél-afrikai zebra váltja, aki csak félig csíkos. Az egyébként nem csak helyszínében, de alkotóstábjában is dél-afrikai animációs film jól követi a bevált receptet. Az eleinte magát másnak látó főszereplőnk az eseményekben sodródva rájön, hogy a másság velünk él vagy látványosabb vagy kevésbé látható formában. Ez pedig az önmegbékélés békés mezejére billenti kicsiny lelkét. A gyerekeket szórakoztatni kívánó alkotás két filmfesztivál győztese is. Ugyanakkor semmiképpen ne várjon tőle senki, Disney-felé show-t.


A pokolba vezető út...

Templom a dombon – A délszláv háború sok sebet ejtett és ezek közül jó néhány a mai napig vagy be sem gyógyult vagy pedig újra és újra felszakad. A Templom a dombon pont egy olyan történetet taglal, amiben egykori barátok és ellenségek bő egy évtizeddel a véres események után döntés elé állnak. Bosszút álljanak-e a régmúlt történésein vagy éppen ellenkezőleg, bocsássák meg a rég elkövetett bűnöket. Thrilleri feszültséget ígér ez a szerb-német-francia-szlovén-horvát filmdráma ami 112 perces hosszával éppen azon a fenntarthatóság határán lavírozik. A filmmel kapcsolatos vélemények többsége azoknak ajánlja, akik nyitottak a nem amerikai típusú háború-ábrázolásra, és szeretik a lassan kibontakozó, de aztán nagyot ütő történetmesélést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés