Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem csak pisikirályok garázdálkodnak Szombathelyen, néhányan a nagydolgukat is előszeretettel elvégzik az utcán

A Szelestey utcából jelentkezett elkeseredett olvasónk.

Szeptember elején összegyűjtöttük azokat a szombathelyi kapualjakat, amelyeknél főként hétvégén eléggé súlyos a helyzet, ugyanis sokan piszoárként használják őket. A Fő tér környékén nagyon sok helyen orrfacsaró bűz terjeng emiatt, így sok lakó úgy próbálja elkerülni a kellemetlen helyzetet, hogy este bezárják az átjárót. Mi több, akadnak olyanok is akik nem mernek kockáztatni és folyamatosan ráfordítják a kulcsot.

Viszont nem csak a hétvégi estéken, alkoholmámorban merik elengedni magukat a Fő téri pisikirályok. Ahogy arról nemrég beszámoltunk , akár egy keddi napon fényes nappal, dél tájékában is bármikor bele lehet botlani egy ínycsiklandó tócsába a kapualjakban.

De nem is csak a Fő térieknek kell ezzel a problémával küzdeniük, elég egy olyan környéken élni, ahol van egy kocsma. Egy olvasónk elárulta , hogy a Malom utca 2-nél is évek óta találni friss anyagot a nap szinte bármelyik szakában, előszeretettel ürítenek ide mind az emberek, mind a kutyák.

Azóta egyébként ismét jelentkezett olvasónk a Malom utcából, szerencsére jó hírrel. A közbenjárásunknak hála javult a helyzet, sőt, még figyelmeztető táblák is kerültek a helyszínre.

Az eredmény persze még kérdéses, mert a kutyák nagy része nem tud olvasni, a maradékot meg nem érdeklik a kiírások, de reménykedünk

– írta.

Mindennapos ez a helyzet.
Olvasó

Aztán nemrég kaptunk egy újabb olvasói bejelentést, ezúttal a Szelestey utcából, ahol már kissé továbbfajultak a dolgok. A pisikirályok után megtaláltuk Szombathely kakikirályát, vagy lehet, hogy a többesszám is megállja a helyét. A lényeg, hogy itt is főként hétvégén durvul el a helyzet, de hétköznapokon sem ritka, ha valaki belebotlik egy-egy ajándékba.

Íme olvasónk levele és fotója, de csak erős idegzetűeknek:

Kedves Nyugat.hu!

Közterületen történő vizelés témájú cikkek mellé közterületre való sz*rás témában küldeném levelemet kapcsolódó fotókkal!

Szelestey 20. előtt nagyjából 2 éve bővítette ki az E-on a villanyszekrényeket a képen látható formában. A diszkréten elkerített kis területet azóta rendszeresen használják köztéri vécéként, leginkább a nagydolgokra. Piszoárként továbbra is ház előtt található „bódé” oldalát preferálják...

Frekventált, forgalmas hely. Munkanapokon is, de leginkább hétvégén kapjuk a kedves csomagokat...

Üdv:
Egy olvasó

Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra