Pleva Dániel, a Momentum vasi alelnöke Budapesten folytatja

Itteni posztjairól lemond, és külső segítőként támogatja a párt itteni jelöltjeit.

Pleva Dániel a Momentum Vas megyei elnöke egy március 22-i Facebook bejegyzésben jelentette be, hogy lemond itteni tisztségeiről, mert magánéleti okok miatt Budapesten folytatja politikai pályafutását.

Egy négy napja ugyanitt keltezett bejegyzésből pedig az derül ki, hogy a június 9-ei önkormányzati választáson Budapest VII. kerületének, Erzsébetvárosnak a 10. választókörzetében indul képviselőjelöltként.

Nem tudjuk, ott milyen terepen kell megküzdenie, mert lapunk legutóbb vele - és a Momentummal kapcsolatban - azt közölte, hogy megtámadták és megrugdosták Megtámadták és megrugdosták a Momentum egyik pultját Körmenden January 27. 13:10 a Momentum egyik pultját Körmenden.

Konzultációs ívek gyűjtése közben támadták és rugdosták meg a Momentum pultját Körmenden. Erről Pleva Dániel, a Momentum helyi politikusa számolt be a Facebookon.

„A tavalyi bajánsenyei eset után most Körmenden tettlegességig fajult a Fidesz uszító propagandájának a hatása: egy fideszes választó megpróbálta felrúgni a pultunkat, miközben a propagandában hallható lózungokat ordítozta. A pult nem dőlt fel, de több helyen eltört” – írja bejegyzésében Pleva és hozzáteszi, hogy több Fidesz-szavazó is odament és elítélték a támadást.

Most viszont az Erzsébetvárosban van politikai okokból az utcán, amiről az említett Facebook bejegyzésben így ír:

"...az életem nagy fordulatot vett. A magánéletemben olyan változások voltak az elmúlt hónapokban, amik egyre jobban Budapesthez kötnek. És nem szeretném kétlakisággal sem a magánéletemet, sem a Vas megyei politikai aktivitásomat szétforgácsolni.

Eljutottam arra a pontra, hogy a Vas megyei tisztségeimről lemondjak, és külső segítőként támogassam tovább a jelöltjeinket a megyei listán és a települési önkormányzati választásokon. Mert nem szeretnék eltűnni, csak olyannak átadni a stafétát, aki 110%-ot tud beleadni!

A civil és a politikai munkám is Budapesten kezdődött, a VII. kerületben. Az itteni momentumos közösség is olyan számomra, mint egy család, és a kerület a másik otthonom. Az önkormányzat kulturális és szociális ügyekkel foglalkozó bizottságának tagjaként 4,5 éve én is részt veszek a kerületi politikai munkában, és ezen a területen szeretnék mostantól még nagyobb erőbedobással dolgozni..."

Majdnem egy éve készítettünk podcast beszélgetést Pleva Dániellel - ami itt újra meghallgatható Podcast Péntek – Mennyi erő maradta vidéki ellenzékben? 2023. May 19. 20:00 - , amit így vezettünk fel:

Pleva Dánielre Élőben a Nyugat előválasztási jelöltvitája Körmendről 2021. September 10. 17:13 talán emlékeznek olvasóink. A Momentum Vas megyei alelnöke az ország egyik leginkább kormánybarát választókerületében, a körmendiben indult az előválasztáson, de kikapott Bana Tibortól.

Ő az, aki a Vas Népében toborzott választókat A Vas Népében toboroz választókat a Momentum képviselőjelöltje 2021. August 03. 13:03 az ellenzéknek.

Pleva Dániel
Pleva Dániel

Erről az időszakról is megemlékszik a mostani bejegyzés:

"2021-ben nagyon lelkesen vágtam bele az előválasztásba Vas megye 3. választókerületének jelöltjeként, és azt gondolom, nagyon emlékezetes kampányt sikerült véghez vinni egy szuper csapattal. Társkereső hirdetéssel bekerültem a kormánypárti Vas Népébe, megválasztottuk Miss The Bus-t, hogy felhívjuk a figyelmet a vidéki közlekedési problémákra, több fontos ügyben gyűjtöttünk aláírást a vasvári középiskola újranyitásától a körmendi iparvágány környékének rendezésén át az őriszentpéteri ügyelet megmentéséig."

Gyermekkoromban hála a nagyszüleimnek mély kötődés alakult ki bennem az Őrség és annak környéke iránt. Ezért amikor 2021-ben végeztem a PhD-tanulmányaimmal, bele is fogtam az itteni életterem kialakításába, mert itt képzeltem el a jövőmet. Emiatt is foglalkoztam olyan lelkesen a helyi problémákkal.

Komoly kihívás volt egy ennyire fideszesnek elkönyvelt körzetben felhívni a figyelmet ezekre az esetekre, és rávilágítani arra, hogy ha kiállunk magunkért, nem tudnak a fejünk felett dönteni rólunk. A mottóm is ezt tükrözte az előválasztáson: Kimondani, megoldani, Pleva Dani! Nem vagyok elégedett a „megoldani” rész hatásfokával, de köszönöm mindenkinek, aki segített az aláírásával, konzultáció-leadással, volt hogy egy bögre teával hideg időben!

Klassz, az életükért és az országukért kiálló embereket ismertem meg, akikért érdemes volt hajnalban kelni, akiknek szívesen segítettem akár egy kosár ételadománnyal vagy a parkjuk focikapujának lefestésével."

Egyébiránt, hogy emberként milyen arra a már említett körmendi incidens utóélete Nem tesz feljelentést a körmendi pultrugdosás után a Momentum January 28. 17:18 a példa, amikor nem tett feljelentést a rugdosódó ember ellen.

"Röviden összefoglalva: a tegnapi piacnapon Körmenden egy Fidesz-szavazó ordítozva többször megrúgta a pultunkat, miközben a konzultációs íveket gyűjtöttük.

Az illető szóban már korábban is inzultált minket, de nem hittem volna, hogy tettlegességig elmegy. Ennek a történetnek a személyes vetülete az, hogy van egy ember dühkezelési problémákkal, a társadalmi pedig az, hogy a Fidesz hazudik rólunk és uszít ellenünk.

A Fidesz-propagandából informálódni a Momentumról olyan, mintha az állásinterjún a versenytársunkat kérdeznék meg a képességeinkről. Ez teljesen nonszensz, mindenkit meg kell hallgatni, akiről véleményt akarunk nyilvánítani. Főleg ha a versenytársunk notórius hazudozó és gátlástalanul bármit megtenne a pályázott állásért.

Kérek mindenkit, mielőtt megpecsételi a Momentumot azzal, hogy hazaáruló és kisfiúkat kislánnyá akarunk műteni, hallgasson meg minket is ezekről az ügyekről. Vagy úgy bármiről. Mi is azért vagyunk kint a pultjainkkal, mert érdekel az emberek véleménye. Nagyon fontos egymás meghallgatása, mert így tudjuk betemetni az árkokat, begyógyítani a sebeket, így tudunk újra egy nemzetté, egy közösséggé válni.

Azt gondolom, most egy feljelentéssel nem segíteném elő az árkok betemetését. Nem látom értelmét, annak, hogy valakit meghurcoljanak emiatt (már ha egyáltalán eljut odáig az ügy), szeretnék békejobbot nyújtani inkább."

Nos, ez most akkor az Erzsébetvárosban lesz, és nem Vasban. Pleva így búcsúzik:

"Köszönöm a szép emlékeket és sok közös munkát, remélem, a jó kapcsolatunk megmarad, én ezután is örülök minden megkeresésnek!"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet